Uçuş var 🚀

Mahir-K

Pupa
Üye
İzmir Menemen
16 Nisan
Sıcaklık 24 C
Camponotuslar uçuş hazırlığında, aleteleri içeride zor tutuyoyorlar 🤣

Uçuştan önce her zaman gözlemlediğim durumdur bu, içerisi kalabalıklaşınca ve yolcu yolunda gerek diyen aleteler hareketlenince bu görüntüler yaşanır…

Bu gece uçuş var 🎉🍾🚀

Ekli dosyalar

• IMG_1820.jpeg
    IMG_1820.jpeg
    114.6 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_1824.jpeg
    IMG_1824.jpeg
    87.7 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_1830.jpeg
    IMG_1830.jpeg
    76.7 KB · Görüntüleme: 35

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Evettt, size tavsiyem bu şekilde yuva ağzında toplandıklarını görürseniz yuva başından ayrılmayın. Bir kaç prensesin yuva ağzında çiftleşme ihtimali oluyor. Aramak yerine doğrudan bu şekilde kraliçe edinebilirsiniz.

Son düzenleme:

Mahir-K

Pupa
Üye
Evettt, size tavsiyem bu şekilde yuva ağzında toplandıklarını görürseniz yuva başından ayrılmayın. Bir kaç prensesin yuva ağzında çiftleşme ihtimali oluyor. Aramak yerine doğrudan bu şekilde kraliçe edinebilirsiniz.
Elimde 3 tane var zaten, ikisi yumurtlamadı, yarın bulursan değiştireceğim, öncelik onların uçması, ben bulduğumla yetinirim 😊

Ekli dosyalar

• IMG_1839.jpeg
    IMG_1839.jpeg
    104.1 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_1840.jpeg
    IMG_1840.jpeg
    107.7 KB · Görüntüleme: 18

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Elimde 3 tane var zaten, ikisi yumurtlamadı, yarın bulursan değiştireceğim, öncelik onların uçması, ben bulduğumla yetinirim 😊
Yuva ağzında kanatsız bir dişi görüyorum, edindiğiniz kraliçeler yuva ağzında mı çiftleştiler?

Mahir-K

Pupa
Üye
Yuva ağzında kanatsız bir dişi görüyorum, edindiğiniz kraliçeler yuva ağzında mı çiftleştiler?
Kraliçeleri 23 Martta bahçede parke taşlarının arasında buldum, yumurtlayan dişi toraksı içine girecek kadar kazmıştı, diğerleri güçten düşmüştü, şekerli su verip bilgisayarın fanında ısıtmıştım, kendilerine gelince tüpe aldım, fotoğraftaki dişiler benimkilerden en az 3mm daha büyük yarın bahçede bulacağımı umuyorum

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ya o ihtimal biraz düşük oluyor, kanat dökmüş olsa bile helper queen olma ihtimali olduğu için tavsiyem hiç yuva ağzından almamak.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Ya o ihtimal biraz düşük oluyor, kanat dökmüş olsa bile helper queen olma ihtimali olduğu için tavsiyem hiç yuva ağzından almamak.
Evet hocam katılıyorum,zaten o yüzden yuvanın başından ayrılmamasını söyledim. Çiftleşen kraliçeleri bizzat görüp toplaması için. Bir de evet haklısınız gerçekten uçan alatelere göre yuva ağzında çiftleşenlerin sayısı çok çok az ve her koloni de olmuyor. Ama benim gözlemlediğim kadarıyla kolonide ne kadar çok alate varsa yuva ağzında çiftleşme ihtimali de artıyor.