Türü nedirr?

PantMan

Yumurta
Üye
Sadece kraliçe olduğunu düşünüyorum, türü hakkında hiçbir fikrim yok. Bir taş altında nemli bir ortamda buldum. Hafif çamurlu bir yerin içindeydi, tam çamur sayılmaz. Yanındada prens olduğunu düşündüğüm kanatlı bir karınca vardı, ölmüştü. Karınca fotoğraftada görünen kartonu ısırmaya çalışıyordu, bunun nedenini biliyor musunuz? Bu bir kraliçe ise bana biraz öneri de bulunabilir misiniz?

Ekli dosyalar

• IMG_20250408_162009.jpg
    IMG_20250408_162009.jpg
    23.6 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_20250408_162007.jpg
    IMG_20250408_162007.jpg
    23.6 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_20250408_162005.jpg
    IMG_20250408_162005.jpg
    25.6 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Çözüm
Messor cinsi bir kraliçe.

Forumda Messor rehberi mevcut , YouTube üzerinden de "Messor bakım rehberi" tarzı videolara bakabilirsiniz. Kartona gelicek olursak kartonu hareket ettirdiyseniz onu tehdit olarak algılamış olabilir , çok önemli bir şey değil. Sizin şuan yapmanız gereken test tüpü kurulumu yapıp kraliçeyi karanlık bir ortama bırakmak. Kolay gelsin.

Omewfaruk55

Majör
Yardımsever
Üye
Messor cinsi bir kraliçe.

Forumda Messor rehberi mevcut , YouTube üzerinden de "Messor bakım rehberi" tarzı videolara bakabilirsiniz. Kartona gelicek olursak kartonu hareket ettirdiyseniz onu tehdit olarak algılamış olabilir , çok önemli bir şey değil. Sizin şuan yapmanız gereken test tüpü kurulumu yapıp kraliçeyi karanlık bir ortama bırakmak. Kolay gelsin.

Çözüm

PantMan

Yumurta
Üye
Test tüpüm yok o yüzden şırınga kullanıyorum 5ml lik bir şırınga. Çok mu küçük kraliçe için? Nerde test tüpü bulabilirim? yada daha büyük bir şırınga mı kullanmalıyım?

0xapi

Yumurta
Üye
Test tüpüm yok o yüzden şırınga kullanıyorum 5ml lik bir şırınga. Çok mu küçük kraliçe için? Nerde test tüpü bulabilirim? yada daha büyük bir şırınga mı kullanmalıyım?
Messorlar göreceli olarak büyük bir tür olduğu için işçiler çıkmaya başlayınca sorun yaşayabilirsiniz. Çevrenizde laboratuvar malzemeleri satan bir dükkan varsa oradan test tüpü temin edebilirsiniz. İnternetten de setlere ulaşamanız mümkün.

PantMan

Yumurta
Üye
Messorlar göreceli olarak büyük bir tür olduğu için işçiler çıkmaya başlayınca sorun yaşayabilirsiniz. Çevrenizde laboratuvar malzemeleri satan bir dükkan varsa oradan test tüpü temin edebilirsiniz. İnternetten de setlere ulaşamanız mümkün.
Teşekkürler.

Omewfaruk55

Majör
Yardımsever
Üye
5ml Messor gibi büyük bir cins için biraz küçük kaçabilir. Tavsiyem etrafta boşuna aramayın bulamazsınız veya çok uğraşırınız internette Trendyol , Hepsiburada , gibi sitelere ucuz fiyata alabilirsiniz kargosu da hızlı gelir kargo gelene kadar kraliçeyi küçük bir kaba koyun , hava alabilmesi önemli, yanına da küçük bir parça pamğu ıslatıp koyun tüpler gelene kadar idare eder.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Messor kraliçesi
Hocam şuan iyi zaten doğada çok küçük yerlerde duruyorlar. Tüp aramayın bulamazsınız. Dün prens öldü değilmi? Ve galiba ondan sonra buldun değilmi? Yanlış anlama meraktan soruyorum.

PantMan

Yumurta
Üye
Messor kraliçesi
Hocam şuan iyi zaten doğada çok küçük yerlerde duruyorlar. Tüp aramayın bulamazsınız. Dün prens öldü değilmi? Ve galiba ondan sonra buldun değilmi? Yanlış anlama meraktan soruyorum.
Kusura bakmayın ne zamandır foruma girmiyorum. Evet tam dediğiniz gibi oldu herşey. Kraliçenin yanında ölü bir prens duruyordu. Döllendiğinden emin miyiz?

YalnızGaripAdam

Nanitik
Üye
Merhaba, ben test tüpü ihtiyacımı Ant Store Turkey Shopier hesabından giderdim. Trendyol’da satılıyor 16x160 deney tüpü yazarak bulabilirsiniz. Deney tüplerinin fiyatı çok ucuz temin edebilirsiniz.