Açıkçası ilk defa böyle Araneus diadematus gördüm. Diğer olabilecek fotoğraflara da bakmıştım ama bu kadar turuncu olanını görmedim. Araneus marmoreus olabilme ihtimali nedir peki? Veya farklı bir araneus türü ihtimali nedir?Araneus diadematus.
Yediği biseyden dolayı olmuş olabilir devamlı ilaçlama yapılıyorAçıkçası ilk defa böyle Araneus diadematus gördüm. Diğer olabilecek fotoğraflara da bakmıştım ama bu kadar turuncu olanını görmedim. Araneus marmoreus olabilme ihtimali nedir peki ?
![]()
Mümkünatı yokYediği biseyden dolayı olmuş olabilir devamlı ilaçlama yapılıyor
A. marmoreus olduğunu sanmıyorum.Açıkçası ilk defa böyle Araneus diadematus gördüm. Diğer olabilecek fotoğraflara da bakmıştım ama bu kadar turuncu olanını görmedim. Araneus marmoreus olabilme ihtimali nedir peki ?
![]()
Açıkçası ilk defa böyle Araneus diadematus gördüm. Diğer olabilecek fotoğraflara da bakmıştım ama bu kadar turuncu olanını görmedim. Araneus marmoreus olabilme ihtimali nedir peki? Veya farklı bir araneus türü ihtimali nedir?
Evet dediğiniz şekilde olabilir. Birde biraz daha araştırıp şu görsellere ulaştım;A. marmoreus olduğunu sanmıyorum.
Görseldeki parlamadan dolayı turuncu olarak algılamış olabilirsin. Farklı bir tür olduğunu da düşünmüyorum ama yine de cf. şeklinde belirtmeliydim. Görseldeki belki yeni kabuk atmış bir bireydir, renkleri tam oturmamıştır (canlı büyük ihtimalle açık kahverengi, böyle bir çekimse turuncu olarak görünmesi normal).
SanmıyorumAlbino olabilir mi?
Örümceklerde albinizim görülebiliyor mu?Sanmıyorum
Daha önceden araştırmıştım bu konuyu ve bir şey bulamamıştım açıkçası, bundan dolayı 'sanmıyorum' ifadesini kullandım. Yalnız yapılan bir araştırma vardı yanlış hatırlamıyorsam Ctenizidae familyasından bir türde böyle bir olay görülmüştü fakat konuya dair şöyle bir açıklamada bulundu;Örümceklerde albinizim görülebiliyor mu?
Direk böyleydi ressimde göründüğü gibiA. marmoreus olduğunu sanmıyorum.
Görseldeki parlamadan dolayı turuncu olarak algılamış olabilirsin. Farklı bir tür olduğunu da düşünmüyorum ama yine de cf. şeklinde belirtmeliydim. Görseldeki belki yeni kabuk atmış bir bireydir, renkleri tam oturmamıştır (canlı büyük ihtimalle açık kahverengi, böyle bir çekimde turuncu olarak görünmesi normal).