karincaciftligim.com
Tetramorium kadar ibaresini görmemişim. Başka tahminim yok bu görselden. Böcek tespitinde çok daha iyi arkadaşlar yanıtlarlar.Geyik böceği çok büyük değil mi buna göre? Tetramorium işçisi kadar birşey.
Mandibüllere bakarak Geyik Böceği demek istiyorum.
Bilgi için teşekkür ederim. Kendimi karınca dışında da geliştirmeye çalışıyorum.Orası mandibulları değil ön iki bacağının carapacea bağlandığı kısım. 😃 Resmi sanırım dikkatli incelemediniz. Ayrıca dediğiniz türün bacakları bu kadar uzun ve bu yapıda değil. Ön bacakların öyle görünmesinin sebebi palpler olabilir. Haklı olduğunuz konu ise bu fotoğrafın id için yetersiz olduğu.
Çok hızlıydı ancak bu kadar oldu.Salticidae familyasından olabilir. Görsel çok yetersiz.
Bu tür veya cinsin boyutu ne kadar çünkü benim çektiğim çok küçükGnaphosidae bana en muhtemel familya gibi geldi. Micaria cinsi örneğin.
Onu göz önünde bulundurarak böyle bir tahmin yaptım zaten. Türe bağlı olarak vücut uzunluğu 2-8 milimetre arası oluyor. Tetramorium kraliçelerinin boyutunun da genelde 5-9 milimetre civarında olduğunu düşününce bana boyut uyuşuyor gibi geldi. Ama o cinsi sadece bir örnek olarak verdim zaten. Familyadan başka bir cins olması oldukça muhtemel. Hatta Gnaphosidae olmama ihtimali bile var, çünkü fotoğraf oldukça yetersiz. Çok alakasız bir familyadan bir cins de çıkabilir yani. Ben sadece en muhtemel olduğunu düşündüğüm familyayı söyledim ve o familyadan elimizdeki bilgilerle uyuştuğunu düşündüğüm bir cinsi örnek verdim.Bu tür veya cinsin boyutu ne kadar çünkü benim çektiğim çok küçük
Keşke daha iyi fotoğraf çekebilseydim. Yinede yorumlarınız için teşekkürler.Onu göz önünde bulundurarak böyle bir tahmin yaptım zaten. Türe bağlı olarak vücut uzunluğu 2-8 milimetre arası oluyor. Tetramorium kraliçelerinin boyutunun da genelde 5-9 milimetre civarında olduğunu düşününce bana boyut uyuşuyor gibi geldi. Ama o cinsi sadece bir örnek olarak verdim zaten. Familyadan başka bir cins olması oldukça muhtemel. Hatta Gnaphosidae olmama ihtimali bile var, çünkü fotoğraf oldukça yetersiz. Çok alakasız bir familyadan bir cins de çıkabilir yani. Ben sadece en muhtemel olduğunu düşündüğüm familyayı söyledim ve o familyadan elimizdeki bilgilerle uyuştuğunu düşündüğüm bir cinsi örnek verdim.