Bu işçileri Van'da gördüm aslında çok farklı işçiler vardı ama bunu çekebildim sadece hatta messor kraliçesinden büyük işçi gördüm mat siyah rengindeydi neyse
Campotonus türüne göre abdomeni fazla büyük kalmıyor mu 2.fotoğraftaki karincada ne kadar büyük gözüküyor ve o karınca 6-7mm falan. Bir sorun daha olacak bu karıncaları yerde değil cam ağacında gördüm orada ne işleri var çünkü tüm kozalaklar dökülmüş sadece polenler var ağaçta ve dallarda değil gövdede duruyorlarcamponotus cinsi
Teşekkürler peki cam ağacından tam olarak ne alıyorlarCamponotus doğru tespit, abdomeni büyük kalmıyor çünkü su içmiş. Çam ağacında pek çok cins görebilirsiniz.
Camponotus Vagus majör işçisi olabilir.hatta messor kraliçesinden büyük işçi gördüm mat siyah rengindeydi neyse
Camponotus Vagus majör işçisi olabilir.
Componotus tahmininiz doğru.Cevaplar için teşekkürler bir de bu kraliçenin türünü soracaktim campotonus olduğunu tahmin ediyorum ama emin olmadığım için sorayım dedim
TeşekkürlerComponotus tahmininiz doğru.
zaten mat siyah demiş arkadaş o yüzden öyle yazdım.Vaguslar siyah olurlar hocam
Yanlış anlaşılma olmuş o zaman çünkü mat siyah olan bunlardan 300m falan uzaktaydı ve yaklaşık boyutu 12-13mm ydi ama sırt kısmı thorx i kraliçe olmayacak kadar küçüktü inceleme vaktim oldu ama fotoğraf çekmeyi unuttumzaten mat siyah demiş arkadaş o yüzden öyle yazdım.![]()