Türü nedir?

chiya

Yumurta
Üye
Merhaba, öncelikle bu kraliçelerin türü hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Bunları bir Lasius kolonisinin işçileri tarafından yakalanmışken buldum. Maalesef diğerlerini kurtaramadım, koloniye kaçtılar. Ama aynı türden üç tanesini yakalayabildim.

Fotoğrafını çektiğim kraliçe şu anda ölmek üzere gibi görünüyor.

Bunlar için nasıl bir yuva hazırlayabilirim? Yuvayı yapmadan önce 1 gün boyunca şişede bekletmemin bir sakıncası olur mu? Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_20260727_184620.jpg
    IMG_20260727_184620.jpg
    15.4 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_20260727_184654.jpg
    IMG_20260727_184654.jpg
    21.7 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_20260727_190637.jpg
    IMG_20260727_190637.jpg
    17.8 KB · Görüntüleme: 19
Moderatör tarafında düzenlendi:

Mikrox

Media
Yardımsever
Üye
Merhaba, öncelikle bu kraliçelerin türü hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Bunları bir Lasius kolonisinin işçileri tarafından yakalanmışken buldum. Maalesef diğerlerini kurtaramadım, koloniye kaçtılar. Ama aynı türden üç tanesini yakalayabildim.

Fotoğrafını çektiğim kraliçe şu anda ölmek üzere gibi görünüyor.

Bunlar için nasıl bir yuva hazırlayabilirim? Yuvayı yapmadan önce 1 gün boyunca şişede bekletmemin bir sakıncası olur mu? Teşekkür ederim.
Şişede bekleme süresini mümkün olduğunca az tutun. Test tüpü kurulumu sonrası trasfer yapabilirsiniz. Türü Lasius sp. Diye düşünüyorum.

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Mikrox arkadaşıma hak veriyorum Lasius Sp. olduğunu düşünüyorum. Elinizde eğer test tüpü yoksa bir süre 10 ml bir şırınga işinizi görür, şırınınganın iğnesini çıkarın ve iğne takılan yere 2 3 saniye ısı verin çakmakla, o kısım ericek ve ucu kapanıcak ardından biraz bekleyin kurusun, kuruduktan sonra şırınganın yarısından biraz az kadar su ile doldurun ve pamuk tıkın ve itin içeri doğru suya deysin pamuk. YouTube' da karıncalar için test tüpü hazırlama yazın aynı metodu uygulayın şırıngayada.

chiya

Yumurta
Üye
Şişede bekleme süresini mümkün olduğunca az tutun. Test tüpü kurulumu sonrası trasfer yapabilirsiniz. Türü Lasius sp. Diye düşünüyorum.

hocam şu anda elimde hiçbir şey yok, sabah eczaneler açıldığında şırınga almayı düşünüyorum, bir zararı yoksa sabaha kadar öyle tutmayı planlıyorum.
her biri birbirinden ayrı şişelerde

Kaanınçiftliği

Media
Üye
hocam şu anda elimde hiçbir şey yok, sabah eczaneler açıldığında şırınga almayı düşünüyorum, bir zararı yoksa sabaha kadar öyle tutmayı planlıyorum.
1 gün Şişede kalabilirler zararı olmaz ama yumurtlarlarsa yumurtaları almak biraz zor olabilir. Onun dışında şişeleride karanlıkta ve sabit, kımıldamayacak bir yerde saklayın.

yücehayvanat

Media
Üye
Yakından fotoğraflar mısınız kraliçeyi, mümkünse elinde veya şişenin dışında oldun

Mikrox

Media
Yardımsever
Üye
Şişe hava aşdığı müddetçe sorun olmaz. Sadece şişe büyük bir alan olduğu için dolaylı yoldan stresede davetiye çıkartıyor. Yoksa herhangi bir ölüm vs. Yaşamazsınız (en azından stres konusunda çok hassas türler dışında.)