Nasıl yani bilmediğim için soruyorum. Sanctus değil mi?Camponotus (tanaemyrmex) sp. kolonisi. Tür belirlenemez.
Sanctus türü tanaemyrmex'in bir alt türü gibi düşünebilirsin ama bu alt türleri belirlemek için çok yakın makro fotoğraflara ihtiyaç duyuluyor attığınız fotoğraf ile belirleyemeyiz.Nasıl yani bilmediğim için soruyorum. Sanctus değil mi?
Tür belirlemek için foroğraflar yeterli değil. Tanaemyrmex altcinsinden olduğu söylenebilir sadece.Nasıl yani bilmediğim için soruyorum. Sanctus değil mi?
Tanaemyrmex bir altcins ve altcinslerin altında da gruplar ve komplexler var bunların altında ise türler var türlerin de altında alt türler ve varyasyonlar var, yani şöyle düşünün familya>altfamilya>cins>alt cins>cins>grup-komplex>tür>alt tür-varyasyon. Bir alt cinsi belirleyen karakteristik özellikler vardır genellikle mesela yine bir camponotus alt cinsi olan Myrmentoma alt cinsi genellikle arboreal yani ağaç üstü yaşamlar sürerler ve kolonileri çok büyük olmaz bazen 300 işçide bile olgunluğa ulaşan koloniler olur, yardımcı olmuştur umarı, iyi hobiler☺️Nasıl yani bilmediğim için soruyorum. Sanctus değil mi?
Sizce bu camponotus sanctus yada messor structor yanılgısının önüne kalıcı bir şekilde geçmenin yolu var mı?Tanaemyrmex bir altcins ve altcinslerin altında da gruplar ve komplexler var bunların altında ise türler var türlerin de altında alt türler ve varyasyonlar var, yani şöyle düşünün familya>altfamilya>cins>alt cins>cins>grup-komplex>tür>alt tür-varyasyon. Bir alt cinsi belirleyen karakteristik özellikler vardır genellikle mesela yine bir camponotus alt cinsi olan Myrmentoma alt cinsi genellikle arboreal yani ağaç üstü yaşamlar sürerler ve kolonileri çok büyük olmaz bazen 300 işçide bile olgunluğa ulaşan koloniler olur, yardımcı olmuştur umarı, iyi hobiler☺️
Her kızıl pigmentasyon gösteren messor structor veya her sarı siyah camponotus sanctus yanılgısının önünü alabilmenin tek yolu çok araştırma ve zamandır çünkü hobici hobi içerisinde ne kadar vakit geçirir ne kadar spesimen gözler ne kadar makale okursa yanılgı ve karmaşanın da o kadar önüne geçer ama ben şuan da o kadar fazla yanılgıya kapılan hobici görmüyorumSizce bu camponotus sanctus yada messor structor yanılgısının önüne kalıcı bir şekilde geçmenin yolu var mı?