Türü nedir?

yunusengin001

Yumurta
Üye
Kocaeli/Başiskele'de akşam sokak lambasının altında buldum. Boyu küçük.
Ek olarak; çok fazla yumurta var ve bazı yumurtaları tüpün üstüne, sağına, soluna yumurtlamış. Sebebi ne olabilir? bu kraliçenin birebir aynısından bir tane daha buldum ve o da test tüpünde, yaklaşık 1 haftadır bakmadım ama o yumurtlamamış. Fakat bu kraliçemin çok fazla yumurtası var ve büyütmeye başlamış.

Ekli dosyalar

• 1000000026.jpg
    1000000026.jpg
    18.1 KB · Görüntüleme: 14
  • 1000000028.jpg
    1000000028.jpg
    20.4 KB · Görüntüleme: 14
  • 1000000033.jpg
    1000000033.jpg
    15.5 KB · Görüntüleme: 13
Moderatör tarafında düzenlendi:

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Pheidole sp. kraliçesi.

Çözüm

yunusengin001

Yumurta
Üye
Hocam türü önemli her pheidole multi queen olmuyor o yüzden daha net parlak görüntülere ihtiyac var. Ben suan pallidulla oldugunu düşünüyorum ama yinede bakmak lazım daha net.
Kameram pek iyi olmadığı ve makro çekim yapamadığım için şu an ancak bu kadar görüntü alabiliyorum maalesef. Yine de riske atmamak adına ikisine ayrı ayrı koloni kurmak daha mantıklı gibi duruyor. Teşekkür ederim.

brahimi44

Pupa
Üye
Kameram pek iyi olmadığı ve makro çekim yapamadığım için şu an ancak bu kadar görüntü alabiliyorum maalesef. Yine de riske atmamak adına ikisine ayrı ayrı koloni kurmak daha mantıklı gibi duruyor. Teşekkür ederim.
Anladım hocam türü net olsa bile pheodulelerde Multi queen yapmanın şans işidir. Riski asla 0 değildir. En yüksek başarı aynı doğum alanlarında yetişmişler ise yüksek oluyor. Sizin koloniniz daha işçisi çıkmamış o yüzden başarı şansı yinede yüksek ama risksiz değil. Fakat işte türünü net bilmiyoruz o yüzden bişey demek zor.

Anladım hocam türü net olsa bile pheodulelerde Multi queen yapmanın şans işidir. Riski asla 0 değildir. En yüksek başarı aynı doğum alanlarında yetişmişler ise yüksek oluyor. Sizin koloniniz daha işçisi çıkmamış o yüzden başarı şansı yinede yüksek ama risksiz değil. Fakat işte türünü net bilmiyoruz o yüzden bişey demek zor.
Yumurtaları sağa sola koymuş demişsiniz. Oda çok dert edilecek bişey değil normal davranış. Kraliçe sakin duruyo.

yunusengin001

Yumurta
Üye

Yumurtaları sağa sola koymuş demişsiniz. Oda çok dert edilecek bişey değil normal davranış. Kraliçe sakin duruyo.
İki kraliçeyi de aynı yerde, akşam sokak lambasının altında buldum. Birini diğerinden sadece 1 gün sonra aldım. Aynı bölgeden geldikleri için belki şansım olur diye düşünmüştüm ama dediğiniz gibi risksiz değil. Türü de net olmadığı için garantiye alıp ayrı ayrı koloni yapmak daha mantıklı gibi görünüyor. Bilgilendirme için teşekkürler.

brahimi44

Pupa
Üye
İki kraliçeyi de aynı yerde, akşam sokak lambasının altında buldum. Birini diğerinden sadece 1 gün sonra aldım. Aynı bölgeden geldikleri için belki şansım olur diye düşünmüştüm ama dediğiniz gibi risksiz değil. Türü de net olmadığı için garantiye alıp ayrı ayrı koloni yapmak daha mantıklı gibi görünüyor. Bilgilendirme için teşekkürler.
Rica ederim iyi forumlar dilerim 😊♥️