Türü nedir?

yusufff01

Media
Üye
İnstagram da rus bir sayfa paylaşmış ama açıklamasında veya yorumlar da türünü yazmamışlar çok hoşuma gitti Mercedes vibe'ı veriyor. Türü nedir ve Türkiye de var mı?
large (1) (4).jpg
large (1) (3).jpg

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Vay be. Tetramorium’a çok benzetmiştim olsa ki.

Tetramoriumdan nasıl ayırırız peki bu cinsi?
Karışıtırman normal, Tetramorium Bicarinatum, Leptothorax ve Temnothorax'ı devamlı birbirine karıştırırdım geçmişte. Teknik detay veremeyeceğim, Leptothorax'ı daha pürüzsüz kitin yapısı ve biraz da göz aşinalığıyla ayırt ediyorum. Teknik bilgi sağlayabilecek arkadaşlar vardır muhakkak.

Poosedion

Media
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Caespitum gruptan Tetramorium üzerinden giderek konuşacağım. Thorax (mesosoma) kısmı oldukça geniş, yüksek ve kaslı bir görüntüye sahiptir. Genel olarak büyük boylara ulaşırlar. (7-8 mm gibi)
Leptothoraxa gelirsek cins zaten ismini buradan almıştır. "Lepto" Latincede "ince, küçük, narin ve zayıf" anlamına gelir. Leptothorax ince göğüslü demektir. Tetramorium'un yanında çok daha minyon ve narin kalırlar. Boyları genellikle 3-5 mm arasındadır. Yan yana koyduğunda Tetramorium, Leptothorax'ın yanında devasa kalır.
Kafa yapısına bakarsak; kafa yapıları daha pürüzsüz, narin ve ovaldir. Tetramorium'daki o kaba, derin çizgili ve köşeli yapı bulunmaz.
Spineler ikisi arasındaki belirgin diğer farklardan biridir. Tetramoriumda genelde kısa, küt veya küçük birer diş şeklindedir. Vücut büyüklüklerine oranla çok göze batmazlar. Ancak Leptothoraxlar küçük gövdelerine oranla oldukça belirgin, sivri ve arkaya doğru uzanan net spinelere sahiptirler. Pek tabii @samet_56 'in dediği gibi aşina olduktan sonra ayırt etmesi oldukça kolay oluyor.