Türü nedir?

tuzluerik

Yumurta
Üye
Böyle bir kraliçe buldum, kraliçe olduğuna eminim çünkü kanatlarını gözümün önünde döktü. Sırtında kanat bağlantısı var, abdomeni büyük ve antenleri L şeklinde. 3 tane buldum bunlardan, Eskişehir'de kumluk arazide buldum. Hava 30-35 C° derece arasındaydı. Saat 18:00 gibi buldum üçünü de. Bacakları kırmızıya çalıyor, abdomeninde de kahverengi veya kırmızı gibi 2 adet çizgi var. Hangi türler acaba?
1000060849.jpg1000060851.jpg1000060850.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

FurkanYY

Larva
Üye
Alt türünü nasıl öğrenebilirim?

Biraz mikroskop altında baktım ve tüy yapısını ve popülerliğini göz önüne alırsam Tetramorium immigrans diyorum çünkü tüyleri çok dik ve parlak
Türünü öğrenmek bakımı için gerekli değil ancak kaliteli mikroskobik görselleri paylaşabilirseniz tespit yapılabilir.

CLYENSE

Minör
Üye
Alt türünü nasıl öğrenebilirim?

Biraz mikroskop altında baktım ve tüy yapısını ve popülerliğini göz önüne alırsam Tetramorium immigrans diyorum çünkü tüyleri çok dik ve parlak
Merhabalar @tuzluerik,

İlk olarak hayırlı olsun. Tetramorium kraliçelerin ile bol şans diliyorum.

Şu konuda bilgilendirme yapmak istiyorum: Türkiye çapında ve aslında dünya genelinde Messor, Tetramorium vb. cinslerde çoğunlukla grup tahmini yapılabilir düzeydedir. Ancak elinizde Tetramorium immigrans için gerekli key'lerin bulunması gerekir. Bu key'ler, ilgili türe ait teşhis anahtarlarıdır ve bunları kullanarak tür tespiti yapmak bazen günler sürebilir.

Bunun sebebi ise petiole üzerindeki tek bir kıl sayısı, thorax üzerindeki çok küçük bir renk değişimi gibi oldukça ince ayrıntıların bile teşhiste önemli rol oynamasıdır.

Bu yüzden bu hobide her zaman ilk amacımız cinsi öğrenmek, ikinci amacımız ise grubunu belirlemektir. Tür tespiti ise ülkemizde bu hobide artık amatörlüğün ötesine geçmiş, profesyonelleşmiş veya profesyonelleşme yolunda olan kişiler tarafından bu teşhis anahtarları kullanılarak uzun ve detaylı incelemeler sonucunda yapılmaktadır.

Umarım verdiğim bilgilerden birkaç tanesi işinize yarar.

Keyifli hobiler dilerim.