Formica cinsi kraliçe.Bulunduğu yer: Odunpazarı/Eskişehir
Bulunduğu tarih: 26.06.2026
Sıcaklık: 31°C
Saat: 14.30
Nem:29%
Rüzgar:15-30km/s
Bulunduğu Ortam: Çocuk parkı içi yol üzerinde
Ekli dosyayı görüntüle 81519Ekli dosyayı görüntüle 81520
Formica cinsi kraliçe.Bulunduğu yer: Odunpazarı/Eskişehir
Bulunduğu tarih: 26.06.2026
Sıcaklık: 31°C
Saat: 14.30
Nem:29%
Rüzgar:15-30km/s
Bulunduğu Ortam: Çocuk parkı içi yol üzerinde
Ekli dosyayı görüntüle 81519Ekli dosyayı görüntüle 81520
Neden serviformica?Serviformica alt cinsinden formica kraliçesi
Normal Formica'dan kastınız nedir? Anormal Formica nasıl oluyor?serviformicanın normal formicadan farkı ne hocam
ben yanlış okumuşum pardonNormal Formica'dan kastınız nedir? Anormal Formica nasıl oluyor?
Galibe parazitik olup olmadığını soruyorsunuz. Bildiğim kadarıyla bu altcinsin mensup türler parazitik değil. Her parazitik kraliçeyi de başka bir koloninin içine atmak gerekmiyor zaten türleri var.ben yanlış okumuşum pardonserviformica alt cinsiymiş
Yani bu kraliçeyi başka bir koloninin içine mi koymam gerek eğer serviformica ise
Formicalar multi olmaya uygun mu pekiGalibe parazitik olup olmadığını soruyorsunuz. Bildiğim kadarıyla bu altcinsin mensup türler parazitik değil. Her parazitik kraliçeyi de başka bir koloninin içine atmak gerekmiyor zaten türleri var.
Hocam aslında daha çok bu cinsleolan deneyimimden dolayı böyle olduğunu düşünüyorum daha önce bu cinsten 4 tane kraliçe tutmayı denedim 2 tanesi yumurtaları yetiştiremedi ben de biraz araştırınca aslında tutmaya çalıştığım bu türlerin geçici parazitizm veya köleleştiricilik yaptığını öğrendim benim bu araştırmalar esnasında en çok dikkatimi çeken ortak noktalar thorax'tı thoraxında belirgin bir u veya v şekli olanlar serviformica altcinsindendir diye bir kodlama yaptım aklımda ve thoraxı düz kaplama tarzı tek olanları ise coptoformica, sensu stricto ve raptiformica olarak kodladım yani uzun lafın kısası göz aşinalığıNeden serviformica?
Multiye uygun değiller. Tek tek bakmanız daha iyi olur zaten hepsi yumurtlamış.Formicalar multi olmaya uygun mu peki
https://karincaciftligim.com/thread...undugu-tarihler-ve-bolgeler.14578/post-209976
Yukardaki formica cinsi kraliçeden 3 tane var ve yumurtlamışlar
Anladım.İyi hobiler hocamMultiye uygun değiller. Tek tek bakmanız daha iyi olur zaten hepsi yumurtlamış.