çiftleşme uçuşunu tamamladığını nasıl öğrenebilirimLasius prensesi.
1 hafta tüpte bekletin kanat dökmezse veya yumurta bırakmazsa salın.çiftleşme uçuşunu tamamladığını nasıl öğrenebilirim
çok teşekkür ederim1 hafta tüpte bekletin kanat dökmezse veya yumurta bırakmazsa salın.
Kanat dökmesi onun çiftleştigini netleştirir ama bazı karıncalar kanatlı olmasına rağmen koloni kurabiliyorlar, bunu ilk yumurta çıkana kadar net bir şekilde bilemeyiz.1 hafta tüpte bekletin kanat dökmezse veya yumurta bırakmazsa salın.
Kesin olarak netleştirmiyor, en kesin yöntem dediğiniz gibi ilk yumurtadan işçi çıkmasını beklemek.Kanat dökmesi onun çiftleştigini netleştirir
İlk yumurta çıkana kadar da bilemeyiz döllenmemiş olabilir ve bazı kraliçeler kanatsız oldukları halde koloni kuramıyorlar benim dediğim genel bir yorum istisnaları işin içine katarsak çok uzar.Kanat dökmesi onun çiftleştigini netleştirir ama bazı karıncalar kanatlı olmasına rağmen koloni kurabiliyorlar, bunu ilk yumurta çıkana kadar net bir şekilde bilemeyiz.
Yüksek olur derken? Düşük bir ihtimalle dişi de mi çıkıyor?Kanatlı prenses döllenmeden yumurtlarsa alate çıkma ihtimali yüksek olur
Lasiusun böyle birşey yapabileceğini düşünmüyorum herhangi bir makale var mı neye dayanarak bunu diyorsunuz ayrıca alate çok genel bir tabir.Hocam aslında sadece alate çıkıyor, bu döllenmeden yumurtlama içgüdüsel olarak görülüyor, ama çıkardığı alateler ile çiftleşip koloni kurabilir ama bu şekilde sağlıklı olur mu bilmiyorum
Döllenmemiş prenses n kromozomlu yumurta bırakır n kromozomlu yumurtadan da prens çıkar Kraliçeler ve işçiler 2n kromozomludur.Lasiusun böyle birşey yapabileceğini düşünmüyorum herhangi bir makale var mı neye dayanarak bunu diyorsunuz ayrıca alate çok genel bir tabir.
Yumurtadan çıkan aleteyle koloni kuramaz lasiuslar.Hocam aslında sadece alate çıkıyor, bu döllenmeden yumurtlama içgüdüsel olarak görülüyor, ama çıkardığı alateler ile çiftleşip koloni kurabilir ama bu şekilde sağlıklı olur mu bilmiyorum
Ne demek istediniz?Yumurtadan çıkan aleteyle koloni kuramaz lasiuslar.
Arkadaş demiş ya döllenmemiş yumurtalardan çıkan aleteyle çiftleşip kraliçe karınca koloni kurabilir diye. Lasius için böyle bir olay yok diyorum.Ne demek istediniz?
Ben biraz genelledim, tabii çoğu tür yapamazYumurtadan çıkan aleteyle koloni kuramaz lasiuslar.
Arkadaş çıkan prens ile prenses çiftleşip koloni kurabilir demiş ben onun için böyle birşey yapabileceğini düşünmüyorum dedim.Döllenmemiş prenses n kromozomlu yumurta bırakır n kromozomlu yumurtadan da prens çıkar Kraliçeler ve işçiler 2n kromozomludur.