Türü nedir?

Expert

Yumurta
Üye
Bu örümceği bahçede gördüm. Lycosa veya Alopecosa olduğunu düşünüyorum fakat tam emin değilim. Bilen birisi yazabilir mi?

Ekli dosyalar

• IMG_1128.jpeg
    IMG_1128.jpeg
    22.9 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_1127.jpeg
    IMG_1127.jpeg
    23.7 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_1126.jpeg
    IMG_1126.jpeg
    27.1 KB · Görüntüleme: 27

hahsk

Nanitik
Üye
Bu örümceği bahçede gördüm. Lycosa veya Alopecosa olduğunu düşünüyorum fakat tam emin değilim. Bilen birisi yazabilir mi?
Alopecosa kochi ama flash tutup çekersen ve nerde nasıl bir havada bulduğunu söylersen çok daha iyi bir tespit yapabilirim, hangi bölgede falan.

Expert

Yumurta
Üye
Kurt örümceğine benzettim ama emin değilim
Bencede kurt örümceği ama bunların birçok türü var ben lycosa veya alopecosa olduğunu düşünüyorum.Cevap için teşekkürler.

Alopecosa kochi ama flash tutup çekersen ve nerde nasıl bir havada bulduğunu söylersen çok daha iyi bir tespit yapabilirim, hangi bölgede falan.
Dediğiniz türe baktımda Kuzey Amerikada bulunur dedi ben saat 17.00-18.00 civarı buldum.

Flash altında böyle sanki arkasında bir üzgün yüz var gibi.

Ekli dosyalar

• IMG_1130.jpeg
    IMG_1130.jpeg
    47 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_1131.jpeg
    IMG_1131.jpeg
    43.1 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:

hahsk

Nanitik
Üye
Bencede kurt örümceği ama bunların birçok türü var ben lycosa veya alopecosa olduğunu düşünüyorum.Cevap için teşekkürler.

Dediğiniz türe baktımda Kuzey Amerikada bulunur dedi ben saat 17.00-18.00 civarı buldum.
Türkiyedede bulunur, sebebi ise şu akdeniz iklim kuşağnda bulunuyor, bu tür ve akdeniz sadece iklimi sadece kuzey afrika ve güney avrupa veya batı orta doğuda yaşanmayan bir iklim kuşağıdır.
Ek olarak bu fotoğraftanda kuzey amerikada yaşandığını görebilirsiniz.

Flash altında böyle sanki arkasında bir üzgün yüz var gibi.
Evet fark ettim benzetmeniz güzelmiş bulduğunuz bölge nerde bide abdomenin tam arkasından çekermisiniz.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2026-05-29-11-19-03-292_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2026-05-29-11-19-03-292_com.android.chrome-edit.jpg
    40.7 KB · Görüntüleme: 5

0959kedi

Phragmotic
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Türkiyedede bulunur, sebebi ise şu akdeniz iklim kuşağnda bulunuyor, bu tür ve akdeniz sadece iklimi sadece kuzey afrika ve güney avrupa veya batı orta doğuda yaşanmayan bir iklim kuşağıdır.
Sadece iklimden dolayı Türkiye'de hiç kayda geçmemiş bir tür olarak tanımlayamayız. Alopecosa kochi, Danışman et al. listesine, Nentwig et al. listesine ve iNaturalist kayıtlarına göre Türkiye'de hiç kayda geçmedi.

Türkiye'den kayda geçmiş 17 Alopecosa türü varken önce onlara bakmalıyız.

hahsk

Nanitik
Üye
Ek olarak bu fotoğraftanda kuzey amerikada yaşandığını görebilirsiniz.

Evet fark ettim benzetmeniz güzelmiş bulduğunuz bölge nerde bide abdomenin tam arkasından çekermisiniz.

Bilgi hatalı bilgidir boşuna bunu öğrenmeyin.

Sadece iklimden dolayı Türkiye'de hiç kayda geçmemiş bir tür olarak tanımlayamayız. Alopecosa kochi, Danışman et al. listesine, Nentwig et al. listesine ve iNaturalist kayıtlarına göre Türkiye'de hiç kayda geçmedi.

Türkiye'den kayda geçmiş 17 Alopecosa türü varken önce onlara bakmalıyız.
Teşekkürler kedi.

Expert

Yumurta
Üye
Peki şuan bulduğumun türü nedir?
Alt kısmı böyle.

Ekli dosyalar

• IMG_1132.jpeg
    IMG_1132.jpeg
    25.6 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:

araneae_macro

Majör
Tespit Uzmanı
Üye
Alopecosa.Lycosa değil ve @0959kedi haklı.Alopecosa türlerinin çoğunun türünü söylebilmek için daha çok veriye ihtiyacımız var