Türü nedir?

Jagged

Larva
Üye
IMG_20260525_185741.jpg

Türü nedir?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm
Pheidole kolonisi, kimden aldıysanız patlatılmış koloni. Bakım rehberinden gerekli bilgileri temin edebilirsiniz. Diğer konunuzu ben kilitledim. Canlı yem şarttır, temiz canlı yem şarttır. Nereden alacağınızı 'Canlı Yem' kategorisinden okuyup öğrenebilirsiniz.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Pheidole kolonisi, kimden aldıysanız patlatılmış koloni. Bakım rehberinden gerekli bilgileri temin edebilirsiniz. Diğer konunuzu ben kilitledim. Canlı yem şarttır, temiz canlı yem şarttır. Nereden alacağınızı 'Canlı Yem' kategorisinden okuyup öğrenebilirsiniz.

Çözüm

Jagged

Larva
Üye
Abi peki ne yapabilirim bir önerin var mı ve koloninin patlatılmasında ne olur?
Abi yanlış anlama kötülük için demiyorum kesin değil mi o tür? Emin değilsen fotoğraf atabilirim ayrıca koloninin patlatılması ne demek kötü bir şey mi? Birde un kurdu şart mı başka bir şey olmaz mı sinek vs?

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Abi peki ne yapabilirim bir önerin varmı ve koloninin patlatılmasında ne olur
Kesinlikle Pheidole kolonisi. Sorunuza gelirsek koloni doğadan alınmış. . Bu tarz koloniler genellikle adapte olma konusunda sorunlar yaşar. Ayrıca doğadaki bir koloninin üremesine engel olduğu için etik olmayan bir yöntemdir. Bu koloniyi kimden aldıysanız o kişiden bir daha koloni almamanızı öneririm. Canlı yeminiz varsa beslemeyi deneyebilirsiniz. Yoksa satın almalısınız. Doğadan toplanıp verilen böceklerde parazit, hastalık gibi birçok sorun çıkar ortaya. Temiz canlı yem vermeniz gerekiyor.

Jagged

Larva
Üye
Yani koloni doğadan alınmış. Bu tarz koloniler genellikle adapte olma konusunda sorunlar yaşar. Ayrıca doğadaki bir koloninin üremesine engel olduğu için etik olmayan bir yöntemdir. Bu koloniyi kimden aldıysanız o kişiden bir daha koloni almamanızı öneririm. Canlı yeminiz varsa beslemeyi deneyebilirsiniz.
Abi doğaya salayım mı peki yoksa bende mi kalsın? Ve arkadaşım verdi ücretsiz ailesi izin vermiyormuş artık bende kaldı o yüzden doğaya mı salayım yoksa bende mi kalsın?

Yani koloni doğadan alınmış. Bu tarz koloniler genellikle adapte olma konusunda sorunlar yaşar. Ayrıca doğadaki bir koloninin üremesine engel olduğu için etik olmayan bir yöntemdir. Bu koloniyi kimden aldıysanız o kişiden bir daha koloni almamanızı öneririm. Canlı yeminiz varsa beslemeyi deneyebilirsiniz.
Abi birde tüpü sence ne zaman değiştireyim ilk deneyimim heyecanlıyım ama başlarına bir şey gelsin istemiyorum zaten ölü karıncalarım var. IMG_20260525_201045.jpg

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Abi doğaya salayım mı peki yoksa bende mi kalsın? Ve arkadaşım verdi ücretsiz ailesi izin vermiyormuş artık bende kaldı o yüzden doğaya mı salayım yoksa bende mi kalsın?

Abi birde tüpü sence ne zaman değiştireyim ilk deneyimim heyecanlıyım ama başlarına bir şey gelsin istemiyorum zaten ölü karıncalarım var. Ekli dosyayı görüntüle 77426
Öncelikle lütfen bu kadar panik bir şekilde üst üste mesaj atmamanı önereceğim. Zaten yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Konuya gelirsek, hayır doğaya salmana gerek yok. Koloni sende kalabilir. Tüp kurulumunda hata var ama çok sulu kalmış pamuk. İçeride de çok fazla su birikintisi oluşmuş. Tüpü değiştirmeni önereceğim bu yüzden. Ondan sonra normal bir şekilde koloniyi beslemeye devam edebilirsin.

Jagged

Larva
Üye
Öncelikle lütfen bu kadar panik bir şekilde üst üste mesaj atmamanı önereceğim. Zaten yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Konuya gelirsek, hayır doğaya salmana gerek yok. Koloni sende kalabilir. Tüp kurulumunda hata var ama çok sulu kalmış pamuk. İçeride de çok fazla su birikintisi oluşmuş. Tüpü değiştirmeni önereceğim bu yüzden. Ondan sonra normal bir şekilde koloniyi beslemeye devam edebilirsin
Özür dilerim abi endişelendiğim için art arda yazdım ve önerin için teşekkür ederim. En yakın zamanda tüpümü değiştireceğim. Trendyolda var oradan alabilir miyim? Cam galiba, birde abi ben Tuğkan abi gibi set almak istiyorum. Bir site ismi var orda bin liraya minik set var. Site ismini söylemem yasaktır belki o yüzden söylemiyorum. Ayrıca kraliçe var mı? Yoksa isteteyim mi? Teşekkür ederim.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Özür dilerim abi endişelendiğim için art arda yazdım ve önerin için teşekkür ederim. En yakın zamanda tüpümü değiştireceğim. Trendyolda var oradan alabilir miyim? Cam galiba, birde abi ben Tuğkan abi gibi set almak istiyorum. Bir site ismi var orda bin liraya minik set var. Site ismini söylemem yasaktır belki o yüzden söylemiyorum. Ayrıca kraliçe var mı? Yoksa isteteyim mi? Teşekkür ederim.
Tüpü değiştir derken yaptığın kurulumdan bahsediyorum. Fazla sulu sulu olmuş. Tüpün içindeki koloniyi başka bir yere transfer et ya da başka bir kapta tut. Test tüpünü daha iyi bir kurulum ile tamamla ve sonrasında koloniyi tüpe koy. Setler için şu an daha çok erken o yüzden almanı önermiyorum. Ayrıca evet kolonide 3 adet kraliçe var. İyi bakarsan kendilerini toparlayıp koloniyi büyütebilirler.

ants123

Minör
Üye
Önceki konuda da sormuş olmana istinaden ek olarak tüpü dikey tutma. Yatay, karıncaların içeride rahatça gezebileceği pozisyonda tut ki sulu pamuğa yapışmasınlar.

Jagged

Larva
Üye
Tüpü değiştir derken yaptığın kurulumdan bahsediyorum. Fazla sulu sulu olmuş. Tüpün içindeki koloniyi başka bir yere transfer et ya da başka bir kapta tut. Test tüpünü daha iyi bir kurulum ile tamamla ve sonrasında koloniyi tüpe koy. Setler için şu an daha çok erken o yüzden almanı önermiyorum. Ayrıca evet kolonide 3 adet kraliçe var. İyi bakarsan kendilerini toparlayıp koloniyi büyütebilirler.
Çok çok teşekkür ederim abi

Önceki konuda da sormuş olmana istinaden ek olarak tüpü dikey tutma. Yatay, karıncaların içeride rahatça gezebileceği pozisyonda tut ki sulu pamuğa yapışmasınlar.
Abi şu an yatay dün şekerli su vereyim derken fazla kaçırdım hepsi yapışmıştı bende aksın diye dik tuttum çok sağol bu arada önerdiğin için.

Moderatör tarafında düzenlendi: