Türü Nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Emirintus

Larva
Üye
1000040853.jpg
Arkadaşlar renk geçişi böyle olan bildiğiniz camponotus türleri nelerdir? Yüksek rakımda bulundular ve boyutları 15mm civarı.

Karınca16

Replete
Yardımsever
Üye

Emirintus

Larva
Üye
Merhaba görseldeki renge sahip bir çok Camponotus türü vardır tür tespiti için yetersiz fotoraflar bunlar en fazla tanaemyrmex altcinsinde denebilir.
Tespit için istemiyorum. Renk geçişi böyle olan bildiğiniz hangi türler var diye soruyorum. Türkiyede aşağı yukarı 50 camponotus türü felan var heralde. Hepsine baktım ve 4 tanesi felan olabilir konumdaydı gözlemimce. Sizdende fikir almak istedim. Şimdi derseniz aynı tür farklı renk felan ben sizden bunu istemiyorum zaten. En temel çerçeveden tür sallaması istiyorum.

Enesersoy45

Gamergate
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Ege bölgesinde veya nispeten İç Anadolu'da bulunmuş ise Camponotus samius muhtemel.
Çukurova veya Güneydoğu Anadolu'da bulunmuşsa fikrim yok.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Her konu açtığınızda devamlı açıklama yapılmasına rağmen ısrarla tür tahmini istemeniz çok baydı. Şayet tür tespit kategorisine atılan canlının türünü teşhis de çıplak gözle görünür karakteristik özellikler barındırıyorsa, cinsiyle birlikte türüyle ilgili de bilgi sahibi hobidaşlar tarafından cevaplanıyor...

Emirintus

Larva
Üye
Her konu açtığınızda devamlı açıklama yapılmasına rağmen ısrarla tür tahmini istemeniz çok baydı. Şayet tür tespit kategorisine atılan canlının türünü teşhis de çıplak gözle görünür karakteristik özellikler barındırıyorsa, cinsiyle birlikte türüyle ilgili de bilgi sahibi hobidaşlar tarafından cevaplanıyor...
Ben burda tür tahmini değil keyfi tür sallaması istiyorum.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Ben burda tür tahmini değil keyfi tür sallaması istiyorum.
Yanlış hatırlamıyorsam sizin bu "keyfi tür sallama" meselenize de cevap verildi. Tür sallayacak olsaydık bilgi kirliliği öylesine büyürdü ki camsil ya da domestosla bile temizleyemezdik.

Emirintus

Larva
Üye
Yanlış hatırlamıyorsam sizin bu "keyfi tür sallama" meselenize de cevap verildi. Tür sallayacak olsaydık bilgi kirliliği öylesine büyürdü ki camsil ya da domestosla bile temizleyemezdik.
O açıklama sallama meselesi için değil tahmin meselesi için denildi. Ne yapayım ağzınızdan laf alabilmek için "sallama" ifadesini deniyim dedim.
Bilgi kirliliği meselesinede bu bilgi kirliliği oluşturmaz çünkü bilgi niteliği taşımaz demiştim sanırsam. Yinede içiniz rahat etmiyorsa C.Samius(değil) gibi ibarelerle C.Samius olabileceğine isaret edebilirsiniz.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
O açıklama sallama meselesi için değil tahmin meselesi için denildi. Ne yapayım ağzınızdan laf alabilmek için "sallama" ifadesini deniyim dedim.
Bilgi kirliliği meselesinede bu bilgi kirliliği oluşturmaz çünkü bilgi niteliği taşımaz demiştim sanırsam. Yinede içiniz rahat etmiyorsa C.Samius(değil) gibi ibarelerle C.Samius olabileceğine isaret edebilirsiniz.
Neredeyse nokta atışı veya çok yüksek ihtimal taşıyan tür tahminlerine Cf. İbaresi ekliyoruz. Bu konuda size güçlü bir ipucu verebilir.☺️

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Gün geçtikçe hobide farklı, garip bakış açıları görüyoruz. Amacınız türün ne olduğunu öğrenmektense bir şeyler sallamaksa size iyi bir haberim var: Kendiniz de yapabilirsiniz. Google girin ve cinsin fotoğraflarına bakın, ulaşabileceğiniz en yanlış ve en sallamasyon tespitler orada sizi bekliyor olacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...