Yok.trapdoor türü olma şansı varmı?
Hocam pek bu işlerle bir ilgim yada bilgim yok ama trapdoor türü olma şansı varmı?Ekli dosyayı görüntüle 73259Türü Nedir? Tehlikeli mi?
Tüysüz ve iri bir tür trapdoor olma olasılığı düşük gibi. Koloniler ne âlemde bir bakıyım diye dolaşırken taşların altında sürekli karşılaşıp durduk. Dokununca top gibi olup ölü taklidi yapıyor.Hocam pek bu işlerle bir ilgim yada bilgim yok ama trapdoor türü olma şansı varmı?
İyidir hocam.Top gibi olması ayrı bir şamata.Tüysüz ve iri bir tür trapdoor olma olasılığı düşük gibi. Koloniler ne âlemde bir bakıyım diye dolaşırken taşların altında sürekli karşılaşıp durduk. Dokununca top gibi olup ölü taklidi yapıyor.
Yok.trapdoor türü olma şansı varmı?
Başta karadul sanıp endişelenmiştim. Çünkü geniş bir bölgedeki çoğu taşın altında karşıma çıkıp duruyordu nüfusu fazlaydı yani. Çevredeki insanlar için tehlikeli olabilir diye düşündüm. Hayla da şüpheliyim. Söylermisiniz bu örümcek neden karadul değil? Desensiz olduğundan dolayı mı, tehlike anındaki top gibi olma davranışından dolayı mı yoksa başka sebepten dolayı mı?Steatoda cinsi yalancı karadul. Karın rengi başta Steatoda grossa'yı hatırlattı ama karın boyutu, karın şekli ve karnın en üstünde S. grossa'da olan diğer karın desenleri değil de sadece anterior bant olmasından dolayı Steatoda paykulliana olduğunu düşünüyorum.(S. paykulliana'da desen rengi her bireyde kırmızı olmuyor)
Düzenleme: Biraz daha örnek baktım emin değilim. Ya Steatoda paykulliana ya Steatoda grossa.
Zararsız.
Yok.

Hocam, sağ olun bu bilgi için. Ayrıca Instagram’da attığınız videoları izlemesi çok güzel. Devamını da izlemek için bekliyorum.Ekli dosyayı görüntüle 73272
İki örümceğin morfolojileri farklı.Steatoda türleri ülkemizde daha çok bulunuyor.İki cinste Latrodectinae familyasında.Bu türlere genel olarak karadul deniyor fakat burda yanlış anlaşılan bir durum onu belirteyim.Türkiye'deki hiçbir Steatoda türü size ciddi zarar veremez.Ülkemizde belki sizi hastaneye gitmeye zorlayacak olan tür Latrodectus tredecimguttatus(Akdeniz Karaduludur). Gördüğünüz gibi iki cinside birbirinden kolayca ayırt edebilirsiniz. @ahzarnur
Hocam (abim), bence hiç alttan almayın. Çünkü bana soracak olursanız içerikleriniz gerçekten çok güzel. Hatta en son attığınız sopa böceği videosu da çok güzeldi. İyi hobiler hocam, daha da başarılı olmanızı dilerim.Teşekkür ederim.Fakat ben daha bu içerik üretmede acemi sayılırım biraz daha çözmem lazım![]()