Türü Nedir ?

CLYENSE

Nanitik
Üye
Messor cinsine ait bir kraliçeniz var ve gayet sağlıklı görünen larva ile yumurtaları mevcut.
Tür tespiti konusunda ise maalesef, makro çekim yapılmış olsa bile şu aşamada net bir şey söylemek zor. Messor cinsi oldukça karışık olduğundan, kesin tür tespiti ancak işçiler çıktıktan sonra, işçilerin makro çekimleri üzerinden yapılabilir.
Aksi takdirde “kesin olarak şu türdür” demek doğru olmaz.
Ayrıca fotoğraflardan birinde sarı bir şey dikkatimi çekti. Kraliçeye herhangi bir besin verdiniz mi?

CLYENSE

Nanitik
Üye
Bana Camponotus sp. gibi geldi ama yeniyim tabi ki bu konularda yanlışım varsa lütfen düzeltin.
Kesinlikle Camponotus sp. değil maalesef. Örnek olması için birazdan bir görsel bırakacağım.
Camponotuslarda sırt, yani thorax yapısı daha uzun olur ve kafa yapıları Messor ile tamamen farklıdır. Görsele dikkatli bakarsanız aralarındaki farkı gözle görülür şekilde anlayabileceğinize eminim.

Ayrıca merak etmeyin; zamanla bu tür tespiti konularındaki cevapları ve fotoğrafları karşılaştırdıkça, ileride bu tarz durumlarda tek bakışta cinsini ayırt edebilir hâle gelirsiniz.

Camponotus :
Camponotus-sanctus-african-carpenter-queen-colony-ant-for-sale-buy-hangya-vasarlas-kiralyno-ko...jpg

Messor:
9b98b89b444ae9948e8fce612180b5f5.png

kıvancrüzgar00

Yumurta
Üye
Kesinlikle Camponotus sp. değil maalesef. Örnek olması için birazdan bir görsel bırakacağım.
Camponotuslarda sırt, yani thorax yapısı daha uzun olur ve kafa yapıları Messor ile tamamen farklıdır. Görsele dikkatli bakarsanız aralarındaki farkı gözle görülür şekilde anlayabileceğinize eminim.

Ayrıca merak etmeyin; zamanla bu tür tespiti konularındaki cevapları ve fotoğrafları karşılaştırdıkça, ileride bu tarz durumlarda tek bakışta cinsini ayırt edebilir hâle gelirsiniz.

Camponotus :
Ekli dosyayı görüntüle 72662

Messor:
Ekli dosyayı görüntüle 72663
Sağolun hocam bilgilendirme için.

ysa

Minör
Üye
Kesin bir yanıt için buraya attım. Apha ve Messor arasında kalmıştım