Türü Nedir?

geko

Yumurta
Üye
Türü nedir ve dikkat etmem gereken noktalar nedir?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-11-12 at 20.12.39.jpeg
    WhatsApp Image 2025-11-12 at 20.12.39.jpeg
    14.5 KB · Görüntüleme: 23
  • WhatsApp Image 2025-11-12 at 20.12.41.jpeg
    WhatsApp Image 2025-11-12 at 20.12.41.jpeg
    9.1 KB · Görüntüleme: 22
  • WhatsApp Image 2025-11-12 at 20.12.41 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2025-11-12 at 20.12.41 (1).jpeg
    11.2 KB · Görüntüleme: 22

acemikuzey

Yumurta
Üye
hocam aphaenogaster türü,
Messor cinsi, rahat bir türdür bakım rehberinden herşeyi öğrenebilirsiniz.

Monomorf bir yapıya sahiptir yani işçilerin boyutu hemen hemen aynı boydalar bundan dolayı messor olamaz çünkü messorlar polimorf bir yapıya sahip

Forumda bir rehber tarzı bir şey var mı, ya da özellikle dikkat etmem gereken bir şey var mı?
https://karincaciftligim.com/threads/aphaenogaster-splendida-bakim-rehberi.21547/ burdan bakabilirsiniz,özellikle dikkat etmeniz gereken şeyler bu tür kolay kolay strese girebilir,yaptıkları çöp alanını temizleyebilirsiniz, haftada 2 kere canlı yem verin keserek(larva halini) bence şekerli suyu tüpe koymayın,bana göre en sağlıklısı tüpe içme suyu koymak belediye bazen ilaçlama yaptığı için çeşme suyunu önermiyorum, enerji için şekerli su hazırlayın bi kulak temizleme çubuğuna bandırın ardından tüpe koyabilirsiniz bana göre en sağlıklısı bu ama size kalmış birşey hocam)

Forumda bir rehber tarzı bir şey var mı, ya da özellikle dikkat etmem gereken bir şey var mı?

LLLLLLLLL.png hocam demeye çalıştığım şey şuydu yuvarlak içine aldığım kısmı bence normal içme suyu ile doldurun şekerli suyu kulak temizleme çubuğu ile dışarıdan verebilirsiniz tekrardan dediğim gibi size kalmış

Son düzenleme:

geko

Yumurta
Üye
hocam aphaenogaster türü,

Monomorf bir yapıya sahiptir yani işçilerin boyutu hemen hemen aynı boydalar bundan dolayı messor olamaz çünkü messorlar polimorf bir yapıya sahip

https://karincaciftligim.com/threads/aphaenogaster-splendida-bakim-rehberi.21547/ burdan bakabilirsiniz,özellikle dikkat etmeniz gereken şeyler bu tür kolay kolay strese girebilir,yaptıkları çöp alanını temizleyebilirsiniz, haftada 2 kere canlı yem verin keserek(larva halini) bence şekerli suyu tüpe koymayın,bana göre en sağlıklısı tüpe içme suyu koymak belediye bazen ilaçlama yaptığı için çeşme suyunu önermiyorum, enerji için şekerli su hazırlayın bi kulak temizleme çubuğuna bandırın ardından tüpe koyabilirsiniz bana göre en sağlıklısı bu ama size kalmış birşey hocam)

Ekli dosyayı görüntüle 71729 hocam demeye çalıştığım şey şuydu yuvarlak içine aldığım kısmı bence normal içme suyu ile doldurun şekerli suyu kulak temizleme çubuğu ile dışarıdan verebilirsiniz tekrardan dediğim gibi size kalmış
İki şey soracağım. İlk olarak, canlı yem vermesem bir sıkıntı olur mu? Ayrıca bir outworld yapmayı düşünüyorum. Outworld’ün alt kısmına ince bir tabaka toprak koysam görüntü için bir sıkıntı çıkarır mı? Bir de beslenmeleri için değil, sadece görüntü açısından 1-2 tane buğday ya da çim tohumu ekmeyi düşünüyorum.

acemikuzey

Yumurta
Üye
İki şey soracağım. İlk olarak, canlı yem vermesem bir sıkıntı olur mu? Ayrıca bir outworld yapmayı düşünüyorum. Outworld’ün alt kısmına ince bir tabaka toprak koysam görüntü için bir sıkıntı çıkarır mı? Bir de beslenmeleri için değil, sadece görüntü açısından 1-2 tane buğday ya da çim tohumu ekmeyi düşünüyorum.
hocam canlı yem vermezseniz koloni zayıflar ve koloninin hızı düşer,gelişim azalır, sadece çim tohumu vermeniz yetmez dediğim gibi canlı yem ihtiyaçları var protein almalılar, derseniz eğer çim tohumundada protein var, ama karma yapmak en iyisi yani çim tohumu un kurdu hamam böceği kısacası karma yaparsanız koloni daha hızlı gelişir, ince bir toprak yerine silis kum koymak bence daha mantıklı, silim kum un avantajları gözlem kolaylığı temizlik kolaylığı görüntü kirliliğine engel, eksileri ise tünel kazan türler için uygun değil elinizdeki Aphaenogaster splendida kazıcı bir tür , toprağın avantajları doğal görünüm tünel kazan türler için birebir uyumlu ,nemi bir miktar tutar ve nem dengesinde katkıda bulanabilir eksileri ise temizlik zorluğu, gözlem zorluğu, eğer koloni outworld e taşınırsa toprakta küçük yumurtaları görmeniz zorlaşır,ama ben bu durumda silis kumu tercih ederim ama sizin karınca türünüz kazıcı bir tür,eğer elinizde yapay bir tünel varsa onu kullanabilirsiniz bunuda yaparsanız eğer silis kumun tek eksisi doğallık oluyu ve ondanda sorun olucağını sanmıyorum yani bana göre silis kum daha iyi, outworld kullanıcaksanız iyi bir bariyen yapmalısınız, bide bildiğim kadarıyla bu türdeki işçiler canlı yemleri larvaların yanına götürür, buda küfe sebep olur canlı yemleri küçük parçalar halinde verin, özellikle havalandırma çok iyi olmalı

Son düzenleme: