Teşekkürler ama hala aynı tahminim.malesef video yuklenmıyor daha kalıtelı videoları var makro cekim
1
detay eklemem gerekirse tüyü beyaz az tüylü gündüz aktifler 4bin rakımlık ormanlarda buldum camponotus cinerea - Camponotus Rufoglaucus olduklarını dusunuyorum simdilik çıkıyorum doğrusunu bilen varsa yazarsa mutlu olurum hayırlı kandiller
C. Aethiops olamaz, Tanaemyrmex altcinsinden değil dedi zaten Ares. Aklınızda olsun diye söylüyorum, boy bilgisi verirken kanatlarla bilgi verirseniz yanıltıcı olur. Paylaştığınız görsellerde kanat da yok zaten, biz baktığımızda her şekilde yanlış bilgi almış oluyoruz.Merhabalar Ares
Senin açtığın bir konuda türünü bulduğumu düşünüyordum. İlk başta Camponotus aethiops olduğunu sanıyordum. İşçilerin 3 kastı var. Resimdeki kraliçe yaklaşık 1,5 cm boyunda, kanatlı haliyle ise neredeyse 2,7 cm e kadar ulaşıyor.
Sence bu tür Camponotus herculeanus mu yoksa aethiops mu?
Şimdiden ilgin için teşekkür ederim.
Ayrıca, Camponotus türlerinde bilginiz varsa, elimde kesinleştiremediğim 6 farklı tür daha var. Onlar konusunda da yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.