Türü hakkında bilgi verebilir misiniz?
Fufa yada rufibarbis group olduğu nasıl anlaşılıyor. Araştırdım baya da bulamadım.Rufa gruptan Formica kraliçesi.
Key anlamında bakmadım çünkü kraliçe keyi fazla bulunmuyor. Keyden ziyade rufibarbis grup, rufa grup, fusca grup ya da cinerae gruptan kraliçeler beslediğim için göz aşinalığı ile cevap verdim diyebilirim. Rufibarbislerin hepsinde leke olmasa da sırtında leke olup turuncumsu renklilere rufibarbis demek gibi bununda renginin koyuluğu ve kırmızıların oluşundan dolayı Rufa grup dedim. Fuscalar daha parlak siyah, Cineraeler daha soluk renkte oluyorlar. Tabii bunlar kendimce yaptığım kodlamalar ve elbette istisnaları vardır. Şahsen diğer tür gruplarından bu özellikleri ile ayırt edilebilir olduğunu düşünüyorum.Fufa yada rufibarbis group olduğu nasıl anlaşılıyor. Araştırdım baya da bulamadım.
Sağ olun hocam.Key anlamında bakmadım çünkü kraliçe keyi fazla bulunmuyor. Keyden ziyade rufibarbis grup, rufa grup, fusca grup ya da cinerae gruptan kraliçeler beslediğim için göz aşinalığı ile cevap verdim diyebilirim. Rufibarbislerin hepsinde leke olmasa da sırtında leke olup turuncumsu renklilere rufibarbis demek gibi bununda renginin koyuluğu ve kırmızıların oluşundan dolayı Rufa grup dedim. Şahsen diğer tür gruplarından bu özellikleri ile ayırt edilebilir olduğunu düşünüyorum.