Koza örmemesi normal bir durumdur, genellikle ilk işçiler kozasız olur ve evet sanırım tür lasiusSelamlar, aşağıdaki kraliçelerin türünü soracaktım. Lasius sanıyordum ama koza örmedi hiçbiri.
1- Tapinoma diye tahmin ediyorum, arkasındaki çentikten dolayı.
Ekli dosyayı görüntüle 67164
2-
Ekli dosyayı görüntüle 67165Ekli dosyayı görüntüle 67166Ekli dosyayı görüntüle 67167
Selamlar, elimde lasius da var, onların işçileri ördü aslında koza. Bu yüzden emin olmadım.Koza örmemesi normal bir durumdur, genellikle ilk işçiler kozasız olur ve evet sanırım tür lasius
Aslında pupalar kesin kozalı veya kozasız olmalı diye bir kaide yoktur ve bir kraliçelerin pupalarının açık olması o cinsin koza örmediğini göstermez. Benim lasius kraliçemin ilk pupalarının hepsi kozalıyken formica kraliçemin yarısı açıktı.Selamlar, elimde lasius da var, onların işçileri ördü aslında koza. Bu yüzden emin olmadım.
Bu durumda bile normalde koza ören bir türün hiç koza örmediğine denk gelmemişsiniz. Ortam koşulları da aynı olduğu halde koza örmedikleri için ben sondakilerden şüpheliyim hala. Lasius değil gibi ama bakalım. İşçilerinden anlaşılır belki.Aslında pupalar kesin kozalı veya kozasız olmalı diye bir kaide yoktur ve bir kraliçelerin pupalarının açık olması o cinsin koza örmediğini göstermez. Benim lasius kraliçemin ilk pupalarının hepsi kozalıyken formica kraliçemin yarısı açıktı.
Acidopore var ve anten topuzu yok bu yüzden Lasius cinsi. Bu konuyu okursanız neden Lasius olduğunu anlayacaksınız. En başta da dediğim gibi, bir kraliçelerin pupalarının açık olması o kraliçenin cinsinin koza örmediği anlamına gelmez.Bu durumda bile normalde koza ören bir türün hiç koza örmediğine denk gelmemişsiniz. Ortam koşulları da aynı olduğu halde koza örmedikleri için ben sondakilerden şüpheliyim hala. Lasius değil gibi ama bakalım. İşçilerinden anlaşılır belki.
Teşekkürler yönlendirme için. Okudum bunu, tapinomayı bu yazı sayesinde teşhis edebildim zaten. Başka pek bir seçenek de yok ya Lasius ya tapinoma gibi zaten, Lasiusa daha çok benziyor gerçekten.Acidopore var ve anten topuzu yok bu yüzden Lasius cinsi. Bu konuyu okursanız neden Lasius olduğunu anlayacaksınız. En başta da dediğim gibi, bir kraliçelerin pupalarının açık olması o kraliçenin cinsinin koza örmediği anlamına gelmez.
Türkiye'deki Karınca Altfamilyaları Rehberi
Selamlar, hobiye yeni başlayan kişilerin öğrenmek istediği becerilerin başını genelde tür ve cins tespiti tutuyor. Bunu başarmak için genişten dara doğru ilerleyerek öğrenmenizi tavsiye ederim. O yüzden bugün sizlere altfamilyaları anlatacağım. Bu sayede elinizdeki karıncaların hangi...karincaciftligim.com
Lasiusa daha çok benziyor hem de alt familyası tapinomayla aynı değil, %100 lasius yani. Ki gördüğüm kadarıyla pupası dahi yok, koza örmediği kanısına nereden vardınız?Teşekkürler yönlendirme için. Okudum bunu, tapinomayı bu yazı sayesinde teşhis edebildim zaten. Başka pek bir seçenek de yok ya Lasius ya tapinoma gibi zaten, Lasiusa daha çok benziyor gerçekten.