Hocam bakım rehberi var mıdır? Bulamadım daFormica rufa gruptan kraliçe.
Köle derken başka bir koloniden işçi eklemesi mi yapmalıyım?Rufa grup için köle eklerseniz daha iyi olur çünkü yumurta büyütemeyebiliyorlar.
Serviformica alt cinsinden işci eklemesi yapmalısınız. Formica rufibarbis grup köle olabilir.Köle derken başka bir koloniden işçi eklemesi mi yapmalıyım?
Hocam bu grup doğada ilk önce koloni istila edip sonra kendi işçileri çıkınca yavaş yavaş eski işçileri öldürüyorlar değil mi?Serviformica alt cinsinden işci eklemesi yapmalısınız. Formica rufibarbis grup köle olabilir.
Aynı tür veya tür grubundan pupa eklemelisiniz. İşçi olarak değil pupa olarak alacaksınız yani. Fotoğraftaki karınca muhtemelen aynı tür grubundan. Pupalarını taş, kütük altlarında bulabilirsiniz. 10-15 tane almanız yeterli olur, fazlası pupa aldığınız koloniyi büyük derecede etkileyebilir, iyi forumlar.Hocam yani aynı türden işçi eklemem gerekmez mi? Mesela bu işçiler sanırım aynı tür, bunları eklesem olmaz mı?
Ekli dosyayı görüntüle 66098
Hocam cinerea gruptan olduğunu düşünüyorum bunu ekleme.Hocam yani aynı türden işçi eklemem gerekmez mi? Mesela bu işçiler sanırım aynı tür, bunları eklesem olmaz mı?
Ekli dosyayı görüntüle 66098
Yumurtalarını büyütemezse eklemeniz gerekir.Hepinize teşekkür ederim, son bir soru sorucam. İşçi eklemesem olur mu? Türlerini anlayacak kadar iyi değilim bu yüzden riske atmak istemiyorum.
ellemeyip strese sokmazsan 25-30 güne işçi alırsın. Eklemene gerek yok işçi. İyi hobilerHepinize teşekkür ederim, son bir soru sorucam. İşçi eklemesem olur mu? Türlerini anlayacak kadar iyi değilim bu yüzden riske atmak istemiyorum.