Anoplophora chinensis. Türkiye'ye yerleşen yabancı türlerden birisidir. Hangi ilde buldunuz?Türü nedir?
Anoplophora chinensis. Türkiye'ye yerleşen yabancı türlerden birisidir. Hangi ilde buldunuz?Türü nedir?
İstanbul etilerde buldum, ama almadım.Anoplophora chinensis.Türkiye'ye yerleşen yabancı türlerden birisidir.Hangi ilde buldunuz?
Evet tahmim ettim Sanayi bölgelerinde daha yaygın.Bu tür özellikle odun içlerine yuva yapıyor.Kereste taşımacılığı ile Amerika ve Avrupa'ya yayıldı.İstanbul etilerde buldum, ama almadım.
Bugün başka bir tane daha buldumEvet tahmim ettim Sanayi bölgelerinde daha yaygın.Bu tür özellikle odun içlerine yuva yapıyor.Kereste taşımacılığı ile Amerika ve Avrupa'ya yayıldı.
Anladım bir daha görürsem tarım ve orman bakanlığını arayacağımTarım Orman Bakanlığı bu böceğin bulunduğu zaman yakalanıp en yakın İl-İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne haber verilmesini söylüyor.
Bakanlığın ilgili sayfaları:
Mevzuat Bilgi Sistemi
Resmî Gazete’de yayımlanan kanunlar, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri, yönetmelikler, tebliğler ve diğer düzenleyici idari işlemler tek metin haline getirilir ve güncel olarak yayımlanırwww.mevzuat.gov.tr
SIKÇA SORULAN SORULAR Turunçgil uzun antenli böceği (TUB) (Anoplophora chiensis)TURUNÇGİL UZUN ANTENLİ BÖCEĞİ İLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
www.tarimorman.gov.tr
TURUNÇGİL UZUN ANTENLİ BÖCEĞİ Anoplophora chinensis
Broşür
Afiş