Türü nedir?

Ates1dorukk

Larva
Üye
Bu gün bu karıncayı bahçede buldum, türü nedir?

Boyutu 5-8 cm

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    20.9 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_2793.jpeg
    IMG_2793.jpeg
    40.6 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_2792.jpeg
    IMG_2792.jpeg
    40.1 KB · Görüntüleme: 22

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Hobide yeniyim Lasius sp kraliçesi olarak düşünüyorum ama daha bilgili hobicilerin söylemesi daha iyi olur ayrıca bilgili arkadaşlar yanlışsam benide düzeltirse iyi olur.

NicolaS

Media
Üye
Teşekkürler

Peki nasıl ayırt edebilirim

NicolaS

Media
Üye
Teşekkürler

Hocam bir şey sorucam kıraliçem hep nemsiz(çıkış) bölgedeki pamukta dururyor nedeninedir,kötü bir şey mi?
Daha alışamamıştır stress yapıyodur. Bir kaç gün kontrol etmeyin,stresse sokmayın. Yumurtladığında kendine göre nemi ayarlayacaktır. Korkulcak bir durum yok

NicolaS

Media
Üye
Teşekürler hocam

Hocam bir şey daha sorucam, şu an şırıngada bakıyorum tüp gelince tüpe transfer etsem bir şey olurmu.
Tüpe transfer ederken yumurtlamamışsa, ufak ufak kraliçeye zarar vermeden tüpe ittirebilirsiniz. Yumurtlamışsa aktaracağınız tüpü karanlık bırakın, kraliçenin olduğu kısmı aydınlıkta bırakın. Kendisi transfer olucaktır.

HAYGAME

Pupa
Üye
yumurtaları kendi taşırmı
Taşıyor, elimdeki Lasiuslar taşımışdı ancak zaman vermen gerekiyo örnek olarak elimdeki 3. Lasiusun 17. saati hala bekliyorum.

Türden türe göre boyutlar aşırı değişkendir lütfen boyuta göre cins belirlemeye çalışmayın iyi günler 🙏 Çeşitli rehberlerden özellikle de alt familya ayırt etme rehberinden başlayarak ayırt etmenizi geliştirebilirsiniz. Bu rehberi okuyabilirsiniz.
Elbette. Ancak ne kadar kesin bir bilgi vermesede renk ve boyut üzerinden tahmin ediyorum. Amacım yanlış bilgi değil yardım etmek. :)