Karıncayı tüpe alırken kanatlı olmasına rağmen hiç uçmaya çalışmadı bu döllendiğine isaret edebilir mi?Formica rufibarbis grubundan prenses. Abdomeni ile sürekli uğraşıyorsa döllenmiş olma ihtimali daha yüksektir denebilir. 1 Hafta kadar test tüpünde tutun yumurtlamazsa salın. Başlangıçta hiç strese sokmamak yapılabilecek en iyi şey. Çok kolay stres olabilen bir cins bu yüzden ilk işçilerini çıkartana kadar dokunmanızı önermem. İşçileri çıktıktan sonra canlı yem ile bol bol besleme yapabilirsiniz. İlk işçileri tahmini 3-4 hafta veya daha kısa sürede alırsınız. 😊
Evet uçma yeteneği azalmışsa bu da çiftleştiğinin bir göstergesi sayılabilir. Elbette ne olduğunu zamanla öğrenebiliriz sadece.Karıncayı tüpe alırken kanatlı olmasına rağmen hiç uçmaya çalışmadı bu döllendiğine isaret edebilir mi?
Konuyla ilgili bilgi sahibi misiniz?Evet uçma yeteneği azalmışsa bu da çiftleştiğinin bir göstergesi sayılabilir. Elbette ne olduğunu zamanla öğrenebiliriz sadece.
Multi olmuyor diye biliyorumEkli dosyayı görüntüle 57121
Bugün yine denk geldi sanırım formica rufibarbis. Tüpüm yok aynı tüpe koyabilir miyim? Bir de yine kanatlı ve ikisini de baya farklı yerlerde buldum acaba türe özgü bir durum vesaire olabilir mi kanatları geç atma?
Konuyla ilgili bilgi sahibi misiniz?
Kanatlarını dökecek diye bir şey yok ama çoğu genelde döker. 1 Hafta kadar tüpte bekletin eğer yumurtlamazsa salın. Multi olmaz maalesef. En azından bu fotoğrafa bakarak rufibarbis diyemeyiz bence. Formica sp şeklinde belirtebilirsiniz.Ekli dosyayı görüntüle 57121
Bugün yine denk geldi sanırım formica rufibarbis. Tüpüm yok aynı tüpe koyabilir miyim? Bir de yine kanatlı ve ikisini de baya farklı yerlerde buldum acaba türe özgü bir durum vesaire olabilir mi kanatları geç atma?
Konuyla ilgili bilgi sahibi misiniz?
teşekkürlerKanatlarını dökecek diye bir şey yok ama çoğu genelde döker. 1 Hafta kadar tüpte bekletin eğer yumurtlamazsa salın. Multi olmaz maalesef. En azından bu fotoğrafa bakarak rufibarbis diyemeyiz bence. Formica sp şeklinde belirtebilirsiniz.
Evet yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olduğumu düşünüyorum.
Biraz ballı su yaptım. 6 saat önce buldum hemen bıraktı kanatları şans işi biraz.teşekkürler