Anladım hocam. Kusura bakmayın.Bu fotoğraflardan türü anlaşılamaz, Formica Rufibarbis olduğunu söylemek doğru değil.
Thoraxın spesifik bölgelerindeki kararmalar ve abdomenin ilk tergitindeki rengin sarıya kayması formica rufibarbis olma ihtimalini artırıyor. Üstten thoraxa gözükecek şekilde net bir fotoğraf atarsanız tür tespiti yapılabilir.Türü nedir acaba bakımı nasıl oluyor?
Alakası yok.Bence formica rufa olabilir.
Ben öyle düşünüyorum bu benim fikrim.Alakası yok.
Thoraxın spesifik bölgelerindeki kararmalar rufibarbis grubun tüm üyelerinde bulunabilen bir şey. İlk tergit rengi de aynı şekilde bu grubun Türkiye'deki kalan 3 üyesinde de görülebiliyor. En fazla rufibarbis gruptan diyebiliriz.Thoraxın spesifik bölgelerindeki kararmalar ve abdomenin ilk tergitindeki rengin sarıya kayması formica rufibarbis olma ihtimalini artırıyor. Üstten thoraxa gözükecek şekilde net bir fotoğraf atarsanız tür tespiti yapılabilir.
Fikriniz hatalıdır. Görseldeki kraliçe rufibarbis gruptan.Ben öyle düşünüyorum bu benim fikrim.
Bu 3 tür nedir? Rufibarbis gruptaki çoğu türün kraliçelerine ait bilgi bulamadım.Thoraxın spesifik bölgelerindeki kararmalar rufibarbis grubun tüm üyelerinde bulunabilen bir şey. İlk tergit rengi de aynı şekilde bu grubun Türkiye'deki kalan 3 üyesinde de görülebiliyor. En fazla rufibarbis gruptan diyebiliriz.
Fikriniz hatalıdır. Görseldeki kraliçe rufibarbis gruptan.
Formica anatolica-Formica clara-Formica cunicularia-Formica rufibarbis (Türkiye'de ki türler için).Bu 3 tür nedir? Rufibarbis gruptaki çoğu türün kraliçelerine ait bilgi bulamadım.
Bilgi bulamadım derken görsel bulamadım demek istedim.Formica anatolica-Formica clara-Formica cunicularia-Formica rufibarbis (Türkiye'de ki türler için).
Formica rufibarbis species group yazarsanız karşınıza gerekli bilgiler çıkacaktır.
Hocam yanlış anlamayın ama siz moderatörler neden her uzayan konuya böyle tepkiler veriyorsunuz? Forum zaten konuşma tartışma yeri değil mi ben mi yanlış biliyorum? Fikrimizi söylemeyeceksek forum neden var ki?Keyler işçiler üzerinden değil de benim mi haberim yok? Bu grubun kraliçeleri ile alakalı key var mı arkadaşlar? Neye göre makro olmayan, makro olmamasını geçtim net bile olmayan bir fotoğraftan tür tahmini yapıyorsunuz? Üstelik ben konuya tür söylemenin doğru olmayacağını yazıp çözüm vermişken. Konuya katkınız nedir?
Bu tutum tür sorgulama konuları için geçerli, forumun geneli için değil. Dm üzerinden açıklama yapacağım müsait olunca.Hocam yanlış anlamayın ama siz moderatörler neden her uzayan konuya böyle tepkiler veriyosunuz? Form zaten konuşma tartışma yeri değil mi benmi yanlış biliyoum.Fikrimizi söylemiceksek form neden varki?
Ben tür tahmini ya da tespiti yapmadım. Yalnızca morfolojik özellikler üzerinden açıklama yaptım ve olasılıkları belirttim. Ares'in de bunu yaptığını düşünüyorum. Konunun daha fazla uzamaması taraftarıyım, çözüm de verildi zaten.Keyler işçiler üzerinden değil de benim mi haberim yok? Bu grubun kraliçeleri ile alakalı key var mı arkadaşlar? Neye göre makro olmayan, makro olmamasını geçtim net bile olmayan bir fotoğraftan tür tahmini yapıyorsunuz? Üstelik ben konuya tür söylemenin doğru olmayacağını yazıp çözüm vermişken. Konuya katkınız nedir?
Böyle tepkiler görmek istemiyorsanız bilmediğiniz bir konu hakkında böyle yorumda bulunmayınız. "Thorax üstten görünecek şekilde fotoğraf atarsanız tespit yapılabilir." demişsiniz. Böyle bir şey yok. Olmayan key'ler söylerseniz tepki görürsünüz. Hem yanlış bilgi yayıyorsunuz hem de kafanızdan key uyduruyorsunuz. Ben size Formica kraliçemin thorax'ının üstten fotoğrafını atsam türünün söylenebileceğini iddia ediyorsunuz, fakat F. rufibarbis grubundaki diğer türlerin ne olduğunu bilmiyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.Ben tür tahmini ya da tespiti yapmadım. Yalnızca morfolojik özellikler üzerinden açıklama yaptım ve olasılıkları belirttim. Ares'in de bunu yaptığını düşünüyorum. Konunun daha fazla uzamaması taraftarıyım, çözüm de verildi zaten.
Bu fotoğraflardan türü anlaşılamaz, Formica Rufibarbis olduğunu söylemek doğru değil.
Fazla kontrol etmemen kraliçen için iyi olur. 1.5-2 haftada bakman daha iyidir. A4 ile veya başka ışık geçirmeyecek bir madde ile cover yapman iyi olur.Fazla bakarsan asit salgılayıp kendini öldürebilir. Onun dışında Formica hızlı bir cinstir, 4 haftaya ilk işçiyi alırsınız. İlk işçiden itibaren protein ve şekerli su verebilirsiniz. Sizin kraliçeniz hakkında tür yorumu yapılamaz, sadece Formica Rufibarbis tür grubuna ait olduğu söylenebilir.Hocam hepinizden öncelikle özür dilerim kalitenin bu kadar düşeceğini düşünmemiştim resimlerin sonrasında foruma bakamadım da okul dolayısıyla şimdi daha net bi şekilde çekmeye çalıştım
Tür için emin olan arkadaşlar bakımı masıl yapmam gerekir nasıl bi yol izlemeliyim