Tapinoma gibi geldi.
.Tapinoma gibi geldi.
Tapinoma gibi geldi
Ekli dosyalar
Son düzenleme:
.Tapinoma gibi geldi.
Tapinoma gibi geldi
?Tapinoma gibi geldi.
Kraliçe değil. Camponotus işçisi olabilir mi?Tapinoma gibi geldi.
.
Abdomeni yassı sanmıyorumKraliçe değil. Camponotus işçisi olabilir mi?
Ama net kraliçe değil formica olabilir mi?Abdomeni yassı sanmıyorum
Boyu 0.5galiba 0.8 ölçüm 0.5 çıktıAma net kraliçe değil formica olabilir mi?
Şimdi anladım; bunlar Tapinoma kraliçesiymiş ve transfer oluyorlardı. (2 mm boyutlarında işçiler de vardı.) Ben de bir tanesini alıp geldim. Sonra tekrar aynı yere gittim, bir taşı kaldırdım ve yaklaşık 15 kraliçe vardı. Hâlâ gelenler de oluyordu. Ben de 7 tane kraliçe ve 3 tane de işçi aldım.Yan açıdan şuan atamam çünkü evden çıktım yine aramaya ama abdomeni yuvarlak değil tetramorium gibi yassı ama tetra değil eminim
Boyunun 0.5cm olduğundan eminmisiniz acaba?Şimdi anladım bunlar tapinoa kraliçesi ve transfer oluyorlardı (2mm işçiler var ) bende bir tanesini alıp geldim sonra aynı yere gittim bur tasi kaldırdım ve 15 yakın kraliçe vardı ve halen gelenler vardı bende 7 tane aldım 3 te işçi aldım
Hayır hocam formica olamaz. Thorax yapısı uyuşmuyor, ayrıca boy farkı var.Ama net kraliçe değil formica olabilir mi?
Evet tapinoma, ancak aldığınız kraliçelerde besin rezervi çok kısıtlı. İki-üç kraliçe bırakın geri kalanı aldığınız yere bırakın. İşçi sayısı az, zaten stoğu olmayan kraliçeler, işçiler de neredeyse yok olduğu için koloni gelişimi göstermeleri çok zor.Şimdi anladım bunlar tapinoa kraliçesi ve transfer oluyorlardı (2mm işçiler var ) bende bir tanesini alıp geldim sonra aynı yere gittim bur tasi kaldırdım ve 15 yakın kraliçe vardı ve halen gelenler vardı bende 7 tane aldım 3 te işçi aldım
Lasius cinsi kraliçe.Şimdi anladım; bunlar Tapinoma kraliçesiymiş ve transfer oluyorlardı. (2 mm boyutlarında işçiler de vardı.) Ben de bir tanesini alıp geldim. Sonra tekrar aynı yere gittim, bir taşı kaldırdım ve yaklaşık 15 kraliçe vardı. Hâlâ gelenler de oluyordu. Ben de 7 tane kraliçe ve 3 tane de işçi aldım.
Parazitik bir tür. Yakından petiole net gözükecek şekilde kaliteli bir fotoğraf atar mısınız? Tür tespiti gerek.Şimdi anladım; bunlar Tapinoma kraliçesiymiş ve transfer oluyorlardı. (2 mm boyutlarında işçiler de vardı.) Ben de bir tanesini alıp geldim. Sonra tekrar aynı yere gittim, bir taşı kaldırdım ve yaklaşık 15 kraliçe vardı. Hâlâ gelenler de oluyordu. Ben de 7 tane kraliçe ve 3 tane de işçi aldım.
Hayır formica değil thorax yapısı hiç uyuşmuyor. Ayrıca boy farkı var.Lasius bu kadar siyah oluyor mu? Bence formica.
Türü nedir sence?Hayır formica değil thorax yapısı hiç uyuşmuyor. Ayrıca boy farkı var.
Tür tahmini bu fotoğraflarla çok zor. Cinsi banada lasius gibi geliyor, @Demo ya katılıyorum.Türü nedir sence?
Ben buu kadar siyah lasius görmedim onlar koyu kahve oluyor ama.Tür tahmini bu fotoğraflarla çok zor. Cinsi banada lasius gibi geliyor, @Demo ya katılıyorum.
Türlerine ve morfolojik yapılarına göre değişiyor.Ben buu kadar siyah lasius görmedim onlar koyu kahve oluyor ama.
Suanda un kurdu verdim yarın işçi almaya giderim her şey için teşekkürler bide kesinlikle lasius olduğunu düşünmüyorumEvet tapinoma, ancak aldığınız kraliçelerde besin rezervi çok kısıtlı. İki-üç kraliçe bırakın geri kalanı aldığınız yere bırakın. İşçi sayısı az, zaten stoğu olmayan kraliçeler, işçiler de neredeyse yok olduğu için koloni gelişimi göstermeleri çok zor.
Aldığınız andan itibaren hızlı bir yumurtlama serüvenine girerler.
30 kadar işçi alın ve kendinize yalnızca bir kaç kraliçe bırakın.