1. Fotoğraftaki messor 2. fotoraftakide messor 3.yü bilmiyorum.Herkese merhaba, 3 tane kraliçe karıncaya sahibim ve bunların türleri hakkında yardıma ihtiyacım var.
1. Karınca (x)
Ekli dosyayı görüntüle 52287
2. Karınca (a)
Ekli dosyayı görüntüle 52288
Ekli dosyayı görüntüle 52289
3. Karınca (z)
Ekli dosyayı görüntüle 52290
Ekli dosyayı görüntüle 52291
türü hakkında bilgi verilemez. İlk 2 si messor 3. yü bilemedim.Herkese merhaba, 3 tane kraliçe karıncaya sahibim ve bunların türleri hakkında yardıma ihtiyacım var.
1. Karınca (x)
Ekli dosyayı görüntüle 52287
2. Karınca (a)
Ekli dosyayı görüntüle 52288
Ekli dosyayı görüntüle 52289
3. Karınca (z)
Ekli dosyayı görüntüle 52290
Ekli dosyayı görüntüle 52291
C. Lateralis olduğunu sanmıyorum, boyu büyük geldi. Ama Myrmentoma altcinsi verilebilir bence.Ben 3. prensesi camponotus lateralis olabilir diye düşünüyorum. Kafası kızıl mı ?
Hayır, kızıl değil. SiyahBen 3. prensesi camponotus lateralis olabilir diye düşünüyorum. Kafası kızıl mı ?
o zaman letaralis olmaya bilir.Hayır, kızıl değil. Siyah
Bu doğru bir tanımlama değil. Olmayabilir dediğinizin farkındayım ama Camponotus lateralis birçok renk morfuna sahiptir. Sadece kırmızı thorax, hem kafa hem kırmızı thorax veya sadece kafa kırmızı olabilir. Myrmentoma altcinsine ait diyip daha tutarlı bir tahmin yapabilirsiniz.o zaman letaralis olmaya bilir.
Teşekkür ederim, sizin sayenizde daha iyi bir hobici olacağız.Bu doğru bir tanımlama değil. Olmayabilir dediğinizin farkındayım ama Camponotus lateralis birçok renk morfuna sahiptir. Sadece kırmızı thorax, hem kafa hem kırmızı thorax veya sadece kafa kırmızı olabilir. Myrmentoma altcinsine ait diyip daha tutarlı bir tahmin yapabilirsiniz.