Crematogaster kraliçesi.Elimden geleni yapmaya çalıştım. Tüpten çıkarınca çok hareketleniyor doğru açıyı tutturmak zor oluyor. Umarım bunlar yeterli olur.
Sanmıyorum hocam abdomen çok küt. Crematogaster cinsinin abdomen yapısı daha sivri iken renkleride buna benzemiyor. Ben pek tahminde bulunamadım ama @Ares yardım edebilir.Crematogaster'e benzettim ben.
Daha net fotoğraflar yükler misiniz?
Hocam bence çözünürlükten öyle gözükmüş crematogaster kraliçesi.Sanmıyorum hocam abdomen çok küt. Crematogaster cinsinin abdomen yapısı daha sivri iken renkleride buna benzemiyor. Ben pek tahminde bulunamadım ama @Ares yardım edebilir.
Renk olarak bakarsak küçükte tür temnothorax olabilir mi 🤔Lasius desem abdomen ufak gibi benim lasius yada crematogasterden başka bişey gelmiyor aklıma
Camponotus olacağınıda sanmam hocam çünki renk uyumsuzlu ve boyut farkı çok. En iyisi konuya bilin kişi yorum yapana kadar beklemek.Fotoğraflardan yorum yapmak pek mümkün değil Campontous lateralis group da olabilir forumda çok fazla bulan görüyorum bu günlerde. Ayrıca renkleri üzerinden de yorum yapmak pek doğru değil birçok renkte farklı türler bulunuyor.
Al işte buradada pheidoleye benziyo.😅İçerisi biraz buhulandı. O yüzden çok iyi fotoğraflar çekemedim. Güzel olanları da nedense buraya yüklerken hata oluyor. Sanırım fotoğrafın büyüklüğünden dolayı. Epey strese sokmuş olabilirim bir süre rahat bırakacağım. Aynı karıncadan iki tane var bu arada.
Canlıyı beyaz bir zeminde çıkarıp çekebilirsiniz, zaten şuanda yumurtası vs. yok. Şöyle bir açı tercih ederseniz güzel olur.Maalesef yüklediğim fotoğrafların kalitesi burda çok bozuluyor. Resimler galeride oldukça net aslında. Başka bir yolu varsa deneyebilirim.
Elimden geleni yapmaya çalıştım. Tüpten çıkarınca çok hareketleniyor doğru açıyı tutturmak zor oluyor. Umarım bunlar yeterli olur.Canlıyı beyaz bir zeminde çıkarıp çekebilirsiniz, zaten şuanda yumurtası vs. yok. Şöyle bir açı tercih ederseniz güzel olur.
.
![]()
Crematogaster kraliçesi.Elimden geleni yapmaya çalıştım. Tüpten çıkarınca çok hareketleniyor doğru açıyı tutturmak zor oluyor. Umarım bunlar yeterli olur.
Olabildiğince net ve kesin cevaplara çözüm veriyoruz.Hocam çözümü ilk mesaj olarak benim almam gerekmiyor mu ? Benim için çözüm önemli değil sadece çözüm seçilmesinde ki kriterleri merak ettiğim için soruyorum.