Çölleşiyormu hocam?Ülke her geçen yıl daha da saçma bir hale geliyor...
Bence evet yaklaşık 2 yıldır hiç cataglyphis cinsi görmedim Kütahya'da. Ve okulun orada nodus ve bilmediğim bir tür var.Çölleşiyormu hocam?
Haftasonu Ormanlık alanda, bir otlukta kümelenmiş Cataglyphis işçileri gördüm(muhtemelen nodustu). 1000 işçiye yakın vardı ama neden öyle bir davranış yaptıklarını anlayamadım.Bence evet yaklaşık 2 yıldır hiç cataglyphis cinsi görmedim Kütahya'da. Ve okulun orada nodus ve bilmediğim bir tür var.
Bu cinsin beslemesinin zor olduğunu duymustum neler yapmaliyimCataglyphis prensesi.
İşçi veya pupa eklemesi yapmalısınız ve beslemeye şimdiden başlamalısınız. Bulduğunuz civarlarda işçi vardır.Bu cinsin beslemesinin zor olduğunu duymustum neler yapmaliyim
Bir çok sebebi olabiliyor, en sık sebeplerinden bir kaçı dış dünya da biriken feromon izleri. Daha öncesinde toplandıkları bölgede bir besin varsa ve bu besini yuvalarına taşımışlarsa bir süre daha o noktada kümeler halinde toplanabilirler. Bu daha önce yiyecek olan bölgede başka yiyecek olma ihtimalini değerlendirmek için yapılan bir davranış. Bunun dışında yuvaya bir zarar gelmiş olabilir veyahut çökmüş, su basmış veya yuva içerisinde ki koşulların nötrlüğü tamamen ortadan kalkmış olabilir. Görmüş olduğunuz işçiler çok yoğun kümeler oluşturmuşsa yuvaya zarar gelmiş olma ihtimali ve iç tehdit yaşamış olma ihtimalleri daha kuvvetlidir.Haftasonu Ormanlık alanda, bir otlukta kümelenmiş Cataglyphis işçileri gördüm(muhtemelen nodustu). 1000 işçiye yakın vardı ama neden öyle bir davranış yaptıklarını anlayamadım.
Uçuşlar kayıyor hocam, takvim yapacaktım bu sene. Uçuşlar 25 gün kadar daha kaydı geçen seneye kıyasla.Çölleşiyormu hocam?
Hocam karıncalar kafayı yedi Konyada ilk uçuşlar başladıktan 2 gün sonra lapalapa kar yağdı ve o zamandan beri doğru düzgün uçuş görmüyorum.Uçuşlar kayıyor hocam, takvim yapacaktım bu sene. Uçuşlar 25 gün kadar daha kaydı geçen seneye kıyasla.
25 günden çok daha fazla Mart ilk haftasında kanatlı cataglyphis kraliçesi gördüm konya'da.Uçuşlar kayıyor hocam, takvim yapacaktım bu sene. Uçuşlar 25 gün kadar daha kaydı geçen seneye kıyasla.
Onları istisna sayıyorum. Çünkü Formica, Solenopsis, Trichomyrmex gibi cinsler de görüldü mart başında. Yaklaşık 7 aylık bir sapma olmuş oluyor ki aşırı absürt bir durum bu. Anomali deyip geçiyorum.25 günden çok daha fazla Mart ilk haftasında kanatlı cataglyphis kraliçesi gördüm konya'da.
Çarşamba gününden beri bende ama hala kanatlarini bile dokmedi ciftleşmemiş olma ihtimali varmi varsa daha kac gun tutmaliyimİşçi veya pupa eklemesi yapmalısınız ve beslemeye şimdiden başlamalısınız. Bulduğunuz civarlarda işçi vardı