Türü nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Zobit

Yumurta
Üye
10 dakika önce bir karınca buldum. Kraliçe mi emin değilim. Kraliç midir, diyeti nedir.

Fotoğraf eklemeyi unutmuşum:

Ekli dosyalar

• 75E19CC3-1C73-41C4-BE57-131BB8F4B2B3.jpeg
    75E19CC3-1C73-41C4-BE57-131BB8F4B2B3.jpeg
    51.5 KB · Görüntüleme: 72
  • IMG_1045.jpeg
    IMG_1045.jpeg
    69.5 KB · Görüntüleme: 73
  • IMG_1044.jpeg
    IMG_1044.jpeg
    71.7 KB · Görüntüleme: 72
Moderatör tarafında düzenlendi:

Karınca1

Yumurta
Üye
FAEE74B4-287F-442D-A50C-B18BD64401B9.jpeg86723307-EE91-47AD-ACA5-F3D60B09D3FD.jpeg
Türü nedir

E5C9012C-9882-42F0-A2B0-A79E21A00649.jpeg
94F536F8-695E-4775-A541-B2EA2852F506.jpeg

TÜRÜ NEDİR DAHA AYRINTILI

Parkta buldum
19-20 derecelerde
Nem azdı
Boyu ortalama 1 buçuk cm

Bulamadıysanız daha çok fotoğraf

image.jpg

Son düzenleme:

egemen1273

Nanitik
Üye

Akme

Yumurta
Üye
eğer işçi karıca yumurtaları çıkmasını istiyorsan ilk yumurtadan ilk işçin çıkana kadar yemek vermemelisin

şırınga değilde test tüpüne koyarsan daha sağlıklı olur

türünü biliyor musunuz? Çünkü bu forumda olan rubra cinsine benzetemedim o daha sarımsı gibi

Speciodese benzettim

böyle olmalı

Zobit

Yumurta
Üye
Arkadaşlar sizi çok daralıyorum farkındayım fakat gerçekten korkuyorum Ankara canlı yem adlı bir siteden 100 un kurdu 100 bufalo kurdu sipariş ettim fakat malum İstanbul’da oturuyorum ve erken gelmeyeceği belli ve daha fazla kurdu başka bir yerden daha erken gelsin diye sipariş etmek istemiyorum. Kraliçe aç gözüküyor ve kaçmak için pamuğu parçalamaya çalışıyor ne yapmalıyım

özcan

Media
Üye
Arkadaşlar sizi çok daralıyorum farkındayım fakat gerçekten korkuyorum Ankara canlı yem adlı bir siteden 100 un kurdu 100 bufalo kurdu sipariş ettim fakat malum İstanbul’da oturuyorum ve erken gelmeyeceği belli ve daha fazla kurdu başka bir yerden daha erken gelsin diye sipariş etmek istemiyorum. Kraliçe aç gözüküyor ve kaçmak için pamuğu parçalamaya çalışıyor ne yapmalıyım
Bir sorun olacağinı sanmıyorum her kraliçe yapar bunu

temnothorax

Larva
Üye
Eğer aç olduğundan dolayı yapıyosa ki sanmıyorum gidip şekerli su yapabilirsin suyun içine %10 miktarda şeker koy ve iyice çözünene kadar karıştır .sonra az miktarda kraliçeye damlalıkla falan koy. yedikten sonra temizlemeyi unutma altı yapışkan oluyo.

özcan

Media
Üye
Fazla strese sokmamaya çalışın büyük ihtimalle streste yinede az miktarda şekerli su verebilirsiniz

Zobit

Yumurta
Üye
tamamdır rahatsız ettiğim için kusuruma bakmayın teşekkür ederim yarın şekerli su vereceğim ve asetat kağıdı kullanıyorum stresinin onunla ilgisi olabilir mi

özcan

Media
Üye
tamamdır rahatsız ettiğim için kusuruma bakmayın teşekkür ederim yarın şekerli su vereceğim ve asetat kağıdı kullanıyorum stresinin onunla ilgisi olabilir mi
Valla ben nolur ne olmaz asetat kağıdı kullanmıyorum çevresini kartonla sarsan daha iyi üstelik burası soru sorma platformu istediğin kadar sorabilirsin

temnothorax

Larva
Üye
Eğer asetat kağıdı kullanmaktan kırmızı kullan. Karıncalar kırmızı rengini iyi göremez.onlar içeriyi karanlık görürken sen içeriyi görebileceksin. Acaba karıncanın olduğu yer yüksek sese veya titreşime maruz kalıyomu?

özcan

Media
Üye
Eğer asetat kağıdı kullanmaktan kırmızı kullan. Karıncalar kırmızı rengini iyi göremez.onlar içeriyi karanlık görürken sen içeriyi görebileceksin. Acaba karıncanın olduğu yer yüksek sese veya titreşime maruz kalıyomu?
Hocam evet asetat kağıdı içeriyi görebilme konusunda iyi fakat bazı asetat kagıtları çok ince olduğu için ışık geçirebiliyor buda karıncanın stres olmasına neden olabilir

Zobit

Yumurta
Üye
kırmızı asetat kağıdı kullanıyorum fakat onun yerine ilk işçiler çıkana kadar kartona geçmeye karar verdim yardımınız sayesinde titreşime maruz kalmıyor fakat sesten emin değilim doğrusu

temnothorax

Larva
Üye
kırmızı asetat kağıdı kullanıyorum fakat onun yerine ilk işçiler çıkana kadar kartona geçmeye karar verdim yardımınız sayesinde titreşime maruz kalmıyor fakat sesten emin değilim doğrusu
Bence sesten uzak tut çünkü benim sesli bir ortamda uzun süre bulunan myrmecocystus türü karıncam malesef önce yumurtalarını yedi sonra öldü. stresten öldüğünü düşünüyorum. yerinde olsam daha sessiz bir ortama taşırdım. (Başka bir sebepten dolayıda ölmüş olabilir ama sen yidede taşı bence.)

Zobit

Yumurta
Üye
Bence sesten uzak tut çünkü benim sesli bir ortamda uzun süre bulunan myrmecocystus türü karıncam malesef önce yumurtalarını yedi sonra öldü. stresten öldüğünü düşünüyorum. yerinde olsam daha sessiz bir ortama taşırdım.
malum aile evindeyim ve en sessiz ortam diye bir yer olduğunu pek sanmıyorum onun yerine odamda daha az ses çıkartmaya dikkat edeceğim teşekkürler

Zobit

Yumurta
Üye
Şekerli su tavsiyesi için teşekkür ederim damla belli olmasada 2 dakikadır aralıksız ilgi gösteriyor gerçekten enerjiye ihtiyacı varmış gibi gözüküyor (fotoğraf çekmek için asetat kâğıdına aldım birazdan alüminyum folyoya geri saracağım)

Şekerli su tavsiyesi için teşekkür ederim damla belli olmasada 2 dakikadır aralıksız ilgi gösteriyor gerçekten enerjiye ihtiyacı varmış gibi gözüküyor (fotoğraf çekmek için asetat kâğıdına aldım birazdan alüminyum folyoya geri saracağım)
İlgi göstermeyi bıraktıktan sonra hemen sileyim mi yoksa bira Dada bekleyeyim mi

Ekli dosyalar

• IMG_1058.jpeg
    IMG_1058.jpeg
    20.5 KB · Görüntüleme: 12

temnothorax

Larva
Üye

İlgi göstermeyi bıraktıktan sonra hemen sileyim mi yoksa bira Dada bekleyeyim mi
Eğer şekerli su kaldıysa 1-2 gün daha bekleyebilirsin. Temizlemek için kulak temizleme çubuğu öneririm pamuğun aksine pamuk parçaları bırakmıyor.

Zobit

Yumurta
Üye
Un kurdu ve bufalo kurdu siparişlerim şaşırtıcı bir şekilde geldi fakat maalesef bufaloların hepsi böcek olmuş

Bufalodan maksimum 4 tane var

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    34.3 KB · Görüntüleme: 12
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...