Türü nedir?

selimaga

Larva
Üye
Kütük kabuğunun içinde buldum türü ne olabilir?
Bide kraliçeyi bulamadım ama ufacık kanatları olan işçilere göre karnı biraz daha uzun termitlerde var onlar yumurtlar mı ?? Fotoda görebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• 20250228_025433-COLLAGE.jpg
    20250228_025433-COLLAGE.jpg
    31 KB · Görüntüleme: 49
Çözüm
Ülkemizde 3 türü var diye geçiyor
1-Kalotermes flavicollis
2-Anacanthotermes ubachi
3-Reticulitermes lucifugus
Tam tür tespiti yapamıyorum ama bunlar üzerinden araştırabilirsiniz. Termitlerde sadece kraliçe değil kral termite de ihtiyaç var ve bunların boyutları türden türe değişiklik gösteriyor.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
1-Kalotermes flavicollis
2-Anacanthotermes ubachi
Tam tür tespiti yapamıyorum ama bunlar üzerinden araştırabilirsiniz. Termitlerde sadece kraliçe değil kral termite de ihtiyaç var ve bunların boyutları türden türe değişiklik gösteriyor.

Çözüm

selimaga

Larva
Üye
1-Kalotermes flavicollis
2-Anacanthotermes ubachi
Ben araştırma yaptim kraliçeyle kral olmayınca neotenik üreyici olusturuyorlarmis o yumurtluyormus galiba yani bu kısa küçük kanatlilar neotenik üreyiciye dönüsur mü acaba?

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Ben araştırma yaptim kraliçeyle kral olmayınca neotenik üreyici olusturuyorlarmis o yumurtluyormus galiba yani bu kısa küçük kanatlilar neotenik üreyiciye dönüsur mü acaba?
Daha termit besleme fırsatım olmadı o yüzden malesef pek bir bilgim yok ama bende okumuştum o olayı bence denemekten zarar gelmez.