Bu saatlerde çok çıkıyorlar şuan bile çıktılar oraya bakıyorum her gün orada çiftleşme oluyor zarar vermeden inceliyorum ama hiç çiftleşmiş bulamadımBu arda yuvalarda çiftleşme olabiliyor bir ara incele, bulma şansın yüksek ben bu taktik ile camponotus myramentoma familyasından bir kraliçe bulmuştum(yazılış yanlış olabilir)
Cıfletsip ciftlesmedigini yumurtlayasina kadar anlamazsın zatenBu saatlerde çok çıkıyorlar şuan bile çıktılar oraya bakıyorum her gün orada çiftleşme oluyor zarar vermeden inceliyorum ama hiç çiftleşmiş bulamadım
İşte yuvada dökenler oluyor geziniyorlarCıfletsip ciftlesmedigini yumurtlayasina kadar anlamazsın zaten
Şöyle olur genelde ciftlestikten sonra kraliçeler kanat döker bu dollendigine işarettir kanatsızları alırsan dölenmis olma ihitmali yüksektir ama bu kanatlı kraliçelerin dollenmedigi anlamına gelmez
İyi hobiler
Ekli dosyayı görüntüle 38925 Ekli dosyayı görüntüle 38926Ekli dosyayı görüntüle 38927 Ekli dosyayı görüntüle 38930Ekli dosyayı görüntüle 38929Ekli dosyayı görüntüle 38928camponotus japonicus diye düşünüyorum tüpün içinde bulanık çıkmış abdomen kısmı büyük ve abdomen kısmında 3 çizgi var kraliçe midir? ek olarak buraya farklı bir resim koyuyorum camponotus japonicus'un kraliçesi eğer major ise söyleyin doğasına geri bırakacağım
evet bizim eve uçuyorlar hemde çok ama yinede çiftleşen bulamadımsizin eve doğru ucarlar hacım ışık varsa
Onu anlayamazsın zaten sen bulduğunu al.(yuva ağzı olmasın )evet bizim eve uçuyorlar hemde çok ama yinede çiftleşen bulamadım
bir tanesini aldım 2 gündür bekletiyorum bir kişi 2-3 bekletin dediOnu anlayamazsın zaten sen bulduğunu al.(yuva ağzı olmasın )
Evet! bulduğun kraliçeleri bekletmen en mantıklısı.bir tanesini aldım 2 gündür bekletiyorum bir kişi 2-3 bekletin dedi
Kanatsızsa çifteşmiştir. Yanlız çektiğiniz fotoğraf cins teyiti için yeterli değil daha net bir fotoğraf çekerseniz ne olduğunu daha net bir şekilde söyleyebiliriz . Buradan Formica yada yüksek ihtimal ile camponotus olabileceği tahminini yapıyorum. Thoraxı daha net görmemiz lazım.Hocam yağmur yağdı kraliçe buldum kanatsız başıboş yuva arayan çiftleşmiş değil mi? Tuğkan abi videosunda kanatsızlar çiftleşmiş diyorEkli dosyayı görüntüle 39269
Haşlanmış yumurta verebilirsin , un kurdu verebilirsin, son sıralarda çim kurdu diye bi balık yemi veriyorlar deneyebilirsin. Şekerli suyuda ihmal etme sakın. :]camponotus olabilir hocam elimde daha net fotoğraf yok şuan tüpün içinde olduğu için strese sokmak istemiyorum formicaya benzemiyor açıkcası camponotus ne ile besleniyor?
Teşekkür ederim, şekerli suyu şuandan itibaren yumurtlamamış ve ilk günden itibaren mi koyayım yoksa ilk yumurtası çıktıktan sonramı?Haşlanmış yumurta verebilirsin , un kurdu verebilirsin, son sıralarda çim kurdu diye bi balık yemi veriyorlar deneyebilirsin. Şekerli suyuda ihmal etme sakın. :]Teşekkür ederim,
İlk işçiden sonraTeşekkür ederim, şekerli suyu şuandan itibaren yumurtlamamış ve ilk günden itibaren mi koyayım yoksa ilk yumurtası çıktıktan sonramı?
Hocam şimdi daha yeni aldım kraliçeyi 3-4 gün hiç açmayayım mı test tüpünü ne zaman yumurtlar onuda sorayımİlk işçiden sonra
Loş yada karanlık bir oda da 5 6 gün sonra yumurtlamış mı diye kontrol edebilirsiniz . Yumurtlamışsa uzun bir süre karınca ile ilgilenmenize gerek yok. : )Hocam şimdi daha yeni aldım kraliçeyi 3-4 gün hiç açmayayım mı test tüpünü ne zaman yumurtlar onuda sorayım
teşekkürler ölür mü diye çok korkuyorum 2 hafta sonunda şansa evimin önünde buldum kaybetmek istemiyorum en iyisi dediğinix gibi 5-6 gün bakmayayımLoş yada karanlık bir oda da 5 6 gün sonra yumurtlamış mı diye kontrol edebilirsiniz . Yumurtlamışsa uzun bir süre karınca ile ilgilenmenize gerek yok. : )