Ben de öyle düşünüyordum, aldığım yer bir çiftleşme uçuşu olan bir yer. Her zaman saat 19:00-21:00 arası erkek karıncalar ve kanatlı kraliçe karıncalar ortaya çıkıyor. Ancak son 3 gündür sürekli oraya bakıyorum, ama çiftleşmiş kraliçe karıncaları göremiyorum. Bunun sebebi nedir?Kraliçe değil, Camponotus Majörü.
AdanadayımÇiftleşme gerçekleştikten sonra uçarak yuva yapacak yerlere gidiyorlar. Yuva yakınına değilde çevresine bakının. Bu arada Camponotus cinsi bulmayı çok istiyorum. Acaba hangi şehirdesiniz?
Aldığım yeri gördüyseniz buralarda başka çiftleşmiş kraliçe olur mu diye soracaktım ve bu yerde her gün saat 19:00-21:00'da çıkıyorlarHayır önemli bir tür değil, seviyorum sadece.
Yuvanın etrafında sokak lambası yok burası bahçe yani büyük ihtimalle çevresinde olabilir eğer sizin istediğiniz türden bulursam (camponotus) günlüğünü yapabilirimYuvanın çevresindeki sokak lambalarının altında bulabilirsiniz belki.
Cok cimlik biyet ise bosuna aramayin, bulamazsiniz. Bulsaniz bile O hemen saklanir ve yanlislikla oldurebilirsiniz. Calisirmi bilmem ama karinca tuzagi yapan gormustum, Normal Test Tupu Hazirlayip Koyarsaniz BELKİ girerler icineYuvanın etrafında sokak lambası yok burası bahçe yani büyük ihtimalle çevresinde olabilir eğer sizin istediğiniz türden bulursam (camponotus) günlüğünü yapabilirim
sizin eve doğru ucarlar hacım ışık varsaYuvanın etrafında sokak lambası yok burası bahçe yani büyük ihtimalle çevresinde olabilir eğer sizin istediğiniz türden bulursam (camponotus) günlüğünü yapabilirim
hocam saat 19:00-21:00 gibi oralarda çok oluyorlar ben 3-4 tane kanatlı kraliçe buldum hatta tüpün içine koydum belki çiftleşmiştir diye çiftleşmiş değildi bende geri bıraktım oralardan alabiliyorum yanisizin eve doğru ucarlar hacım ışık varsa![]()
Ben zaten çiftleşmeyenleri doğal ortamlarına zarar vermeden geri bırakıyorum. Şimdiye kadar elimde hiç çiftleşmiş kraliçe karınca bulunmadı ve bakım yapamadım. Bulduğum 3-4 kraliçe arasından sadece bir tanesini alarak çiftleşmediğini gözlemledikten sonra doğal yaşam alanlarına geri bırakıyorum.Çiftleştikten sonra sizin eve uçarlar demiş arkadaş.
Teşekür ederim net anlatamamisım galibaSize bir lafım yok yanlış anladınız sadece arkadaşın dediğini açıklamak istedim
özür dilerim bende Doğa bekçi ile değil, sevgi ile korunur. sözünü bana söylediniz sandım kötü birşey mi yaptım diye düşünmüştümSize bir lafım yok yanlış anladınız sadece arkadaşın dediğini açıklamak istedim
Bu arda yuvalarda çiftleşme olabiliyor bir ara incele, bulma şansın yüksek ben bu taktik ile camponotus myramentoma familyasından bir kraliçe bulmuştum(yazılış yanlış olabilir)Ekli dosyayı görüntüle 38925 Ekli dosyayı görüntüle 38926Ekli dosyayı görüntüle 38927 Ekli dosyayı görüntüle 38930Ekli dosyayı görüntüle 38929Ekli dosyayı görüntüle 38928camponotus japonicus diye düşünüyorum tüpün içinde bulanık çıkmış abdomen kısmı büyük ve abdomen kısmında 3 çizgi var kraliçe midir? ek olarak buraya farklı bir resim koyuyorum camponotus japonicus'un kraliçesi eğer major ise söyleyin doğasına geri bırakacağım