Tetramorium kraliçesiMuğla da sabah saat 8.30 da yaklaşık 20 derecede guneşli bir havada bulundu. Boyu küçük pek hareketli değil türü ne olabilir?Ekli dosyayı görüntüle 31683Ekli dosyayı görüntüle 31684Ekli dosyayı görüntüle 31685
GülağzıDostum muğla'nın neresinde yaşıyorsun ve kraliçeleri ne tarz yerlerde buluyorsun ben de muğlalıyım.(ortaca)
Kralicenin türü nedir?Ortacada temmuzun başından itibaren birçok karınca buldum, Camponotus Baldaccii, Camponotus cf. Fellah, Crematogaster Lorteti, Nylanderia, Pheidole … Sahil kenarlarında güneş battıktan sonra sokak lambalarının altında.
Ben crematogaster arıyorum. sonbaharda uçuyor denildiği için bu zamana kadar aramadım.sonbaharı bekledim. ekim ayında da uçarlar mı yoksa bitmiş midir uçuşları?hergün sokak lambalarının altında aramayı düşünüyorum.Ortacada temmuzun başından itibaren birçok karınca buldum, Camponotus Baldaccii, Camponotus cf. Fellah, Crematogaster Lorteti, Nylanderia, Pheidole … Sahil kenarlarında güneş battıktan sonra sokak lambalarının altında.
Tetramorium kraliçesiMuğla da sabah saat 8.30 da yaklaşık 20 derecede guneşli bir havada bulundu. Boyu küçük pek hareketli değil türü ne olabilir?Ekli dosyayı görüntüle 31683Ekli dosyayı görüntüle 31684Ekli dosyayı görüntüle 31685
Uçuşları devam ediyor.Ben crematogaster arıyorum. sonbaharda uçuyor denildiği için bu zamana kadar aramadım.ekim ayında da uçarlar mı yoksa bitmiş midir uçuşları?
Tetramorium bu mevsimde uçar mı bir de işçi çıkmadan beslemelimiyimTetramorium kraliçesi
Beslemeye gerek yok.Tetramorium bu mevsimde uçar mı bir de işçi çıkmadan beslemelimiyim