Türü nedir?

Poyrazing

Larva
Üye
Kanaldan izledim 25.30. dakikadan itibaren 26. dakikaya kadar izleyin.

Prenses karınca yuvadan uçtuğu zaman %100 çiftleşicek gibi bir durum yoktur, zaten onun için kanatlı bir prensesi tek başına bulsanız bile %100 çiftleşmiş demeyiz %90 denilir. Kanadını ayrı olmasından falan tespit yapılmamaz. O videolardaki verilen bilgilerin bazıları yanlış.

Prenses karıncanın döllenip döllenmediğini öğrenmenin yolları:

• En sağlıklı olanı olan yöntem kanatlarını dökmesini beklemek veya yumurtlamasını beklemek
• Prenses karıncalar çiftleştiğinde abdomenleri
genelde az dahi olsa şişer.
• Sürekli kalçalarını temizleme eyleminde bulunurlar çünkü o bölgeye erkek karınca temas etmiştir.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Cümlenin anlamını bozacak kadar büyük bir hata değil en azından, arkadaş direkt nokta koymadan büyük harf kullanmadan yazı yazmış. Okurken neyden bahsettiği herhangi bir nokta olmadığında karmaşık bir hal alıyor.
Kural kuraldır. Uyardığın duruma kendin de uymalısın. Ayrıca rapor sistemi var, tek tek uyarmanın lüzumu yok. Forumda Türkçe bilen üç beş kişi var zaten, tek tek uyaracak olsak forumda başka şey konuşulmaz.

YavuzEfe

Pupa
Üye
Prenses karınca yuvadan uçtuğu zaman %100 çiftleşicek gibi bir durum yoktur, zaten onun için kanatlı bir prensesi tek başına bulsanız bile %100 çiftleşmiş demeyiz %90 denilir. Kanadını ayrı olmasından falan tespit yapılmamaz. O videolardaki verilen bilgilerin bazıları yanlış.

• En sağlıklı olanı olan yöntem kanatlarını dökmesini beklemek veya yumurtlamasını beklemek
• Sürekli kalçalarını temizleme eyleminde bulunurlar çünkü o bölgeye erkek karınca temas etmiştir.
son iki maddede dediginiz gibi buldugum karinca surekli kalcasini temizlemeye calisiyor ve abdomeninin kisman siskin oldugunu gorebiliyorum

HadeS

Yumurta
Üye

Ben genel olarak uçmama ihtimalinden bahsettim benimde 5 tane kanatlı kolonim vardı 1-2 tanesi düşürdü kanatlarını diğerlerinin kanatları biraz açılmış şekildeydi ve hepsi de yumurtladı şu an cinslerini hatırlamıyorum ama hiç bir sorun yaşamadım.

YavuzEfe

Pupa
Üye
Hiç uçmamış bir kraliçe çiftleşmiş olma ihtimali çok daha düşük.
Kural kuraldır. Uyardığın duruma kendin de uymalısın. Ayrıca rapor sistemi var, tek tek uyarmanın lüzumu yok. Forumda Türkçe bilen üç beş kişi var zaten, tek tek uyaracak olsak forumda başka şey konuşulmaz.
Arkadaşlar fotoğrafı olan karıncanın prenses olduğunu anladım henüz uçuş yapmamış ve onu saldım, şuan elimde yeni bir kraliçe var türü nedir bakabilirmisiniz bulunma saati 15.00 15.30 arası

Ekli dosyalar

• 20230608_162738.jpg
    20230608_162738.jpg
    30.1 KB · Görüntüleme: 11
  • 20230608_162732.jpg
    20230608_162732.jpg
    14.7 KB · Görüntüleme: 10