Türü nedir Ve Tüp Değişimi Nasıl Yapabilirim

Ranga33

Yumurta
Üye
1683473255428.png
Merhabalar geçen uçuş döneminde (6 ay önce) yakaladım. Deprem bölgesine yakın bir çevrede yaşıyorum acaba onun için mi yumurtalamadı dedim fakat dün gece baktığımda tüpün içinde 10 dan fazla yumurta olduğunu gördüm. Kraliçenin cinsi nedir? Ve pamukta karartı var, tüpün içindeki su bitti. Su gerekir mi? Birde ilk işçim ne zaman çıkar? Sorularıma cevap verirseniz memnun olurum. Hayırlı akşamlar.

Çözüm
Merhabalar, karıncanızın cinsi Messor. Yumurtalar larva olmuş artık, yani kraliçe daha önceden yumurtlamış ama yumurtalar ufak olduğu için siz onları larva olduklarında görmüşsünüz.

Tüpün içindeki su bittiyse kraliçeyi yeni bir tüpe transfer etmeniz gerekiyor. Su olmazsa yaşayamaz.

İlk işçinizin ne zaman çıkacağı şartlara göre değişiklik gösterebilir, süreç normal devam ederse 1.5 ay içinde işçileriniz çıkmış olacaktır.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Merhabalar, karıncanızın cinsi Messor. Yumurtalar larva olmuş artık, yani kraliçe daha önceden yumurtlamış ama yumurtalar ufak olduğu için siz onları larva olduklarında görmüşsünüz.

Tüpün içindeki su bittiyse kraliçeyi yeni bir tüpe transfer etmeniz gerekiyor. Su olmazsa yaşayamaz.

İlk işçinizin ne zaman çıkacağı şartlara göre değişiklik gösterebilir, süreç normal devam ederse 1.5 ay içinde işçileriniz çıkmış olacaktır.

Çözüm

Lazesay

Yumurta
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 23346
Merhabalar geçen uçuş döneminde (6 ay önce) yakaladım. Deprem bölgesine yakın bir çevrede yaşıyorum acaba onun için mi yumurtalamadı dedim fakat dün gece baktığımda tüpün içinde 10 dan fazla yumurta olduğunu gördüm. Kraliçenin cinsi nedir? Ve pamukta karartı var, tüpün içindeki su bitti. Su gerekir mi? Birde ilk işçim ne zaman çıkar? Sorularıma cevap verirseniz memnun olurum. Hayırlı akşamlar.
Tam emin değilim ancak yeni tüpün üstünü kırmızı kağıt ile kapat ve ağızlarını aç bileştir eskisi ışık alsın diğeri ışık almasın kraliçe oraya geçer heralde ama yumurtaları bilmiyorum nazikçe ittirebilirsin veya kendisi taşıyabilir sen yinede bi yt den bilgi almayı dene

erennn

Nanitik
Üye
ilk 5 işç.i çıktı bilgiler için teşşekürler
Benim de 1 ay öncesine kadar bir messor kolonim vardı yaklaşık 35 işçilik. Ama tüpün kabını çok sık açtığım için strese girdi ve öldü ve arkasından bütün koloni gitti. Lütfen aynı hatayı siz de yapmayın. Ve koloninizden daha iyi verim almak istiyorsanız başlangıçta tohum koymayın. Onun yerine protein ağırlıklı besinler verin sürekli. Sonrasında eklersiniz tohumu.