Birbirlerini takip ederek yürüyorlardı. Sanki bir rotayı takip ediyormuş gibi. Türünü ve uçuş zamanını bilmek isterim.
Ekli dosyalar
Moderatör tarafında düzenlendi:
Lasius fuluginosus türü. Uçuşları Haziran-Eylül ayları arasında olur ve dengesiz bir uçuş sistemleri vardır.Birbirlerini takip ederek yürüyorlardi. Sanki bir rotayi takip ediyormus gibi. Türünü ve uçuş zamanini bilmek isterim.
Lasius fuluginosus türü. Uçuşları Haziran-Eylül ayları arasında olur ve dengesiz bir uçuş sistemleri vardır.Birbirlerini takip ederek yürüyorlardi. Sanki bir rotayi takip ediyormus gibi. Türünü ve uçuş zamanini bilmek isterim.
Sağol kanka, ben daha yeni başladım bu karınca olaylarına en iyisi bulaşmayayım ben bu türe.Lasius fuluginosus türü. Uçuşları Haziran-Eylül ayları arasında olur ve dengesiz bir uçuş sistemleri vardır.
Rehber konuya aşağıdaki konuya tıklayarak ulaşabilirsiniz
Lasius Fuliginosus Bakım Rehberi
Lasius Fuliginosus Subfamily: Formicinae Tribe: Lasiini Bölge : Portekiz'den Japonya'ya ve Kuzey Hindistan'a, Güney İtalya'dan Finlandiya'ya Bakım Seviyesi Claustral Koloni Multi Queen Asker Major Uçuş Kış Uykusu C Sınıf Olumsuz 2.500.000 Olumlu Olumsuz Olumsuz Haziran-Eylül 4-5 Ay...karincaciftligim.com
Bir dahaki sefere nasıl çekmemi önerirsin?Eleştirmek için söylemiyorum yanlış anlamayın ama fikrimce bu fotoğraflardan tür tahmini yapmak doğru olmayabilir.
Türünü değilde, cinsini sorabilirsin. Tür tahmini çok zor tespit edilebiliyor bazı cinslerde.Sagol kanka, ben daha yeni basladim bu karinca olaylarina en iyisi bulasmiyim ben bu türe
Bidahaki sefere nasil cekmemi önerirsin?
Daha yeni basladim
Pardon ben zaten cinsini bilmek istiyordum türkcem pek iyi degil isvicrede yasiyorumTürünü değilde, cinsini sorabilirsin. Tür tahmini çok zor tespit edilebiliyor bazı cinslerde.
Sorun değil hocam. Eğer bilmiyorsanız, cins ile tür farklı kavramlardır. Örnek veriyorum Lasius bir cins ismi Fuliginosus bu cinse ait bir türdür.Pardon ben zaten cinsini bilmek istiyordum türkcem pek iyi degil isvicrede yasiyorum
Yanlış anlamalık bir durum yok. Yaptığım yoruma katılmayabilirsiniz bu yüzden ben size kısaca birkaç bilgi vereyim. Her tür tespiti veya tahmini sandığınız kadar zor olmayabilir(tür tespiti kolay bir iş demiyorum). Bir tür eğer ki cinsin diğer türlerine nazaran daha farklı ve spesifik bir özellik taşıyorsa bu tespiti daha basit hale getirebilir. Lasius fuliginosus tür grubundan ülkemizde tek türle temsil eden tür Lasius fuliginosus'tur. Görseldeki türün tespiti ülkemizdeki diğer Lasius türlerinden çok daha kolaydır. Çünkü spesifik bir kafa yapıları(elma şeklinde) ve parlak siyah bir vücut renkleri vardır. Yani zaten ülkemizde tek türü olan bir tür grubu. Bu yüzden bu tahmin veya tespit nasıl yorumlarsanız, doğrudur.Eleştirmek için söylemiyorum yanlış anlamayın ama fikrimce bu fotoğraflardan tür tahmini yapmak doğru olmayabilir.
Hmm genelde forumda bu tür yorumlarda tür tespiti için fotoğrafların yeterli olmadığı söylenir. Ama dedikleriniz mantıklı , aydınlattığınız için teşekkür ederim.Yanlış anlamalık bir durum yok. Yaptığım yoruma katılmayabilirsiniz bu yüzden ben size kısaca birkaç bilgi vereyim. Her tür tespiti veya tahmini sandığınız kadar zor olmayabilir(tür tespiti kolay bir iş demiyorum). Bir tür eğer ki diğer cinsin diğer türlerine nazaran daha farklı ve spesifik bir özellik taşıyorsa bu tespiti daha basit hale getirebilir. Lasius fuliginosus tür grubundan ülkemizde tek türle temsil eden tür Lasius fuliginosus'tur. Görseldeki türün tespiti ülkemizdeki diğer Lasius türlerinden çok daha kolaydır. Çünkü spesifik bir kafa yapıları(elma şeklinde) ve parlak siyah bir vücut renkleri vardır. Yani zaten ülkemizde tek türü olan bir tür grubu. Bu yüzden bu tahmin veya tespit nasıl yorumlarsan doğrudur.
İhtimallerin farkında olursanız o kadar zor değil. Daha kolay anlamanız için bir örnek vereyim. Mesela diyelim Camponotus buldunuz ve az buz tür bilginiz varsa onun Taneamyrmex olduğunu anladınız. Taneamyrmex'deki türlere bakıyorsunuz ve sadece bir tür ülkenizde kaydedilmiş. O zaman değerlendirmeniz gereken başka tür olmadığından tespitiniz çok yüksek ihtimalle doğrudur.Hmm genelde forumda bu tür yorumlarda tür tespiti için fotoğrafların yeterli olmadığı söylenir. Ama dedikleriniz mantıklı , aydınlattığınız için teşekkür ederim.