Thoraxına ve abdomenine bakılırsa kraliçe olduğunu düşünüyorum, ama türünü kesinleştiremedim.Merhabalar, az önce plajda bu arkadaşı buldum. Kraliçeye benzediği için aldım. Acaba türü nedir? Kraliçe midir?Ekli dosyayı görüntüle 59996Ekli dosyayı görüntüle 59997
Lasius cinsi, peki türü nedir? Ufak bir araştırma sonucunda Lasius Emarginatus'a benzettim ama tam emin değilim.Lasius kraliçesi.
lasius sp.Merhabalar, az önce plajda bu arkadaşı buldum. Kraliçeye benzediği için aldım. Acaba türü nedir? Kraliçe midir?Ekli dosyayı görüntüle 59996Ekli dosyayı görüntüle 59997
Tür hakkında yorum yapmak doğru olmaz hocam. Mikroskobik görüntüler lazım.Lasius cinsi, peki türü nedir? Ufak bir araştırma sonucunda Lasius Emarginatus'a benzettim ama tam emin değilim.
Kaç yıllık tecrübe bu türüne kadar söylediniz(niger complex)Lasius niger complex kraliçesi
Türüne kadar söylemedim, complex'e kadar mümkün sadece. İlerisi için makro görüntüler atarsanız türünü de tespit edebilirim. Aslında alienus complex'de hatrı sayılır bir tespit ama alienus complex üyeleri bu zamanlarda uçmuyor.Kaç yıllık tecrübe bu türüne kadar söylediniz(niger complex)