Türü nedir acaba?

Seymen48

Yumurta
Üye
cataglyphis cinsi gibi.

Ekli dosyalar

• IMG-20260718-WA0064.jpg
    IMG-20260718-WA0064.jpg
    91.5 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG-20260718-WA0067.jpg
    IMG-20260718-WA0067.jpg
    67.3 KB · Görüntüleme: 29

nevzatgns19

Nanitik
Üye
Ben forumda birisinin bilerek yaptığını düşünmeye başladım. Doğru çözümlere olumsuz oy veriliyor 2 gündür. Modlar müdahale eder diye düşünüyorum yakında.

İlyas16

Media
Üye
Bence modların müdahale etmesine çok gerek yok. Zaten kimin ne yaptığını bildiklerini düşünüyorum. Ama böyle insanlar yüzünden milletin kafası karışıyor. Ortada bariz bir yanlışlık yoksa sebepsiz yere olumsuz oy vermenin de pek bir anlamı yok.

Olumsuz oy veren arkadaş da söylesin, neresi hatalı? Gerçekten yanlış olan bir yer varsa biz de öğrenmiş oluruz.

cataglyphis kurdistanica olma ihtimali varmı
İhtimal tabii ki var hocam fakat kesin olarak bir şey söylemek mümkün değil. Eğer bicolor grubundaysa maalesef kurdistanica bu gruba mensup değil. Ama mevcut görüntülere bakarak kesin olarak bicolor demek de doğru olmaz.

atako

Majör
Üye
Kim olumsuz oy veriyor? Çözüm doğru.
Ben forumda birisinin bilerek yaptığını düşünmeye başladım. Doğru çözümlere olumsuz oy veriliyor 2 gündür. Modlar müdahale eder diye düşünüyorum yakında.
Olumsuz oyu ben verdim. bicolor grup olmadığını düşündüm. bu sürede de araştırma yaptım. fikirimin yanlış olduğunu öğrendim ve hayır önceki olumsuz oyları ben vermedim.

CLYENSE

Majör
Yardımsever
Üye
Cataglyphis bicolor grubundan olduğunu düşünmüyorum.

Pigmentlerden teşhis yapmayı her ne kadar doğru bulmasam da, görsellerdeki işçilerin çoğunun abdomeni turuncuya veya kızılımsı bir renge kaçıyor. Türkiye'de bulunan Cataglyphis bicolor grubundaki türlerde daha önce böyle bir morph'a rastlamadım. Ancak fikrimin doğruluğu elbette tartışılabilir.

( Daha net görseller gerekli.)