Türü nedir acaba?

PİLOT

Larva
Üye
Bu karıncayı bugün buldum. Türü veya cinsi nedir acaba? İşçileri ise sapsarı, altın sarısı renkte.

IMG_20250728_145209.jpg

anakin

Brachypterous
Üye
Parazitik nedir yani
Kendi başına yumurtlayabilen (çoğu zaman yumurtalamaz veya yumurtalar ama büyütemezler) ama başarılı bir koloni kurmak ve işçi üretebilmek için en genel tabiriyle türüne göre belirli türdeki kolonileri sömürmeye ihtiyaç duyan kraliçeler. el4nce hocamın bu araştırmasında paratizm türleri yazıyor, okuyabilirsiniz.

Son düzenleme:

PİLOT

Larva
Üye
Kendi başına yumurtlayabilen (çoğu zaman yumurtalamaz veya yumurtalar ama büyütemezler) ama başarı bir koloni kurmak ve işçi üretebilmek için en genel tabiriyle türüne göre belirli türdeki kolonileri sömürmeye ihtiyaç duyan kraliçeler. el4nce hocamın bu araştırmasında paratizm türleri yazıyor, okuyabilirsiniz.

Kars'ta buldum bunları birçok koloni uçuşu oldu o zaman burda çok var bu parazit kolonilerinden şimdi bunlar a lasius kolonisi mi bulmam lazım

anakin

Brachypterous
Üye
Hocam benim önerim aldığınız yere salmanız çünkü koloni bulsanız bile ihtiyacınız olan tür olmayabilir. Eğer yanlışsam @Begonza hocam düzeltebilir. (etiketlediğim için kusura bakmayın)

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Lasius koloniniz yoksa salmanızı tavsiye ederim.

PİLOT

Larva
Üye

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Maalesef görseller çok yetersiz. Ya ikisinden biri parazitik ya da ikiside değil. Tespit yapılacak düzeyde iyi görseller gelmediği takdirde net bir bilgi vermemiz zor size.
Şu anda yumurtaları yok zaten. Şırınga veya tüpte her neyin içindeyse çıkarıp fotoğraflarını çekmeniz gerekli.