Türü nedir acaba?

omerasafoztrk5334

Larva
Üye
Kafa yapısı farklı geldi, daha önce görmediğim küçük bir tür.

Ekli dosyalar

• IMG_9021.jpeg
    IMG_9021.jpeg
    29.6 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_9023.jpeg
    IMG_9023.jpeg
    15.9 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_9026.jpeg
    IMG_9026.jpeg
    19.8 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_9025.jpeg
    IMG_9025.jpeg
    26.9 KB · Görüntüleme: 41

Kuzeykurum22

Majör
Üye
Bir şey daha ekleyeyim, çok zor bir tür. Bence direkt salın, size de eziyet hayvancağıza da. Ares bile yanlış bilmiyorsam ya besleyememişti ya da çok zorlanmıştı beslemekte.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
3-4 kere deneyip hepsinde belli bir seviyeden sonra başarısız oldu.
Başarısız olduğumu söylediğimi hatırlamıyorum? Bu kadar kesin bir bilgiyi benim dışımda kimden öğrendiğinizi merak ettim açıkçası.
Genede deniyeceğim çok merak ettim
Elbette deneyebilirsiniz fakat canlı hakkında en azından bilginiz olmalı veya daha öncesinde zor düzeyde denebilecek bir kaç cinsi beslemeniz gerekir. Yeterli düzeyde bilginiz yoksa en iyi ihtimalle salmanız gerekir.
Dilerseniz yazdığım yazıları ve rehberleri okuyabilirsiniz.

pegasuZX

Brachypterous
Üye
Başarısız olduğumu söylediğimi hatırlamıyorum? Bu kadar kesin bir bilgiyi benim dışımda kimden öğrendiğinizi merak ettim açıkçası.

Elbette deneyebilirsiniz fakat canlı hakkında en azından bilginiz olmalı veya daha öncesinde zor düzeyde denebilecek bir kaç cinsi beslemeniz gerekir. Yeterli düzeyde bilginiz yoksa en iyi ihtimalle salmanız gerekir.
Hocam bir mesajınız da belli seviyeye gelip kolonilerin zamanla öldüğünü söylediniz.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hocam bir mesajınız da belli seviyeye gelip kolonilerin zamanla öldüğünü söylediniz.
O mesajın olduğu konuyu linklere bıraktım, gidip okuyabilirsiniz. Koloniler kurdum, karınca beslemeyi bıraktıktan sonra birkaç kez daha kraliçeleri elime geçti fakat onlar ancak 1-2 işçiyle sınırlı kaldılar. Yazıda da bundan bahsediyorum.

omerasafoztrk5334

Larva
Üye

Hocam teşekkürler banada bakım rehberi lazımdı internette bulamadım. Bendeki zor koloni olarak catag var. Çokta zorlanmıyorum açıkçası

KingCat

Intercaste
Üye
O mesajın olduğu konuyu linklere bıraktım, gidip okuyabilirsiniz. Koloniler kurdum, karınca beslemeyi bıraktıktan sonra birkaç kez daha kraliçeleri elime geçti fakat onlar ancak 1-2 işçiyle sınırlı kaldılar. Yazıda da bundan bahsediyorum.
Şuan karınca beslemiyor musunuz?

SasuKe1

Minör
Üye
Hocam teşekkürler banada bakım rehberi lazımdı internette bulamadım. Bendeki zor koloni olarak catag var. Çokta zorlanmıyorum açıkçası
Hocam bakın sağ üstta büyüteç işaretiyle birlikte 'Ara' yazan bir yer var. Oraya tıklarsanız yazdığınız şeyi içeren forumdaki tüm mesajları görebilirsiniz. Sadece başlıkları ara'ya tıklayıp ....... bakım rehberi yazarsanız da aradığınız cinsin bakım rehberini bulursunuz. Bu butonu kullanalım lütfen ☺️

omerasafoztrk5334

Larva
Üye
Hocam bakın sağ üstta büyüteç işaretiyle birlikte 'Ara' yazan bir yer var. Oraya tıklarsanız yazdığınız şeyi içeren forumdaki tüm mesajları görebilirsiniz. Sadece başlıkları ara'ya tıklayıp ....... bakım rehberi yazarsanız da aradığınız cinsin bakım rehberini bulursunuz. Bu butonu kullanalım lütfen ☺️
Ben daha çok yt den izliyorum bakım rehberlerinide yt de bu türün güzel bir rehberi yoktu

Son düzenleme:

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Şuan karınca beslemiyor musunuz?
Hayır şu anda beslemiyorum, yakın zamanda ama Odontomachus beslemeyi düşünüyorum. Belki günlüğünü oluşturabilirim.
Ben daha çok yt den izliyorum bakım rehberlerinide yt de bu türün güzel bir rehberi yoktu
Türk kanallarda pek bilgi ve video bulamayabilirsiniz. Yabancı kanallarda bu türün bakımını nirvanaya taşımış kişiler mevcut. Onları izlemeniz daha iyi olur.

KingCat

Intercaste
Üye
Hayır şu anda beslemiyorum, yakın zamanda ama Odontomachus beslemeyi düşünüyorum. Belki günlüğünü oluşturabilirim.

Türk kanallarda pek bilgi ve video bulamayabilirsiniz. Yabancı kanallarda bu türün bakımını nirvanaya taşımış kişiler mevcut. Onları izlemeniz daha iyi olur.
Günlüğü bekliyoruz. :love: :love:
Bir şey daha ekleyeyim Odontomachus nerelerde bulunuyor uçuş zamanları ne zamanlar?

Can38473

Pupa
Üye

Odontomachus u nerden almayı planlıyorsunuz? Bende beslemeyi çok istiyorumda