Tür tespiti bu fotoğraftan imkansız.Lasius umbratus olabilir mi? Abdomeni ve thoraxı baya büyük.
Teşekkür ederim chat gpt componotus demişti garip geldi lasius olduğunu öğrendiğim güzel oldu 😁Lasius sp kraliçesi.
Malesef telefondan bu kadar net oluyoTür tespiti bu fotoğraftan imkansız.
Chat gpt'den bu hobi hakkında bilgi almanızı tavsiye etmem. %90 yanlış.Teşekkür ederim chat gpt componotus demişti garip geldi lasius olduğunu öğrendiğim güzel oldu 😁
Evet daha önceden çok video izliyodum ama ilk karıncam ona rağmen yanlış olduğunu anladım buraya sordumChat gpt'den bu hobi hakkında bilgi almanızı tavsiye etmem. %90 yanlış.
Bu hobide tür/cins tespitlerinde hiçbir şekilde chatgptye danışmayın hocam. Çoğunlukla alakasız doğru olmayan bilgiler veriyor. Tür tespitlerinde zaten profesyonel makro çekimler gerekiyor sizin için böyle fotoğraflar çekmek neredeyse imkansız. Türü bakımı değiştirmediğinden türünü bilmenize de fazla gerek yok. Lasius sp şeklinde belirtebilirsiniz. Aşağıya bakım rehberini ekliyorum inceleyebilirsiniz. 😊Teşekkür ederim chat gpt componotus demişti garip geldi lasius olduğunu öğrendiğim güzel oldu 😁
Malesef telefondan bu kadar net oluyo
Teşekkür ederimm 😊Bu hobide tür/cins tespitlerinde hiçbir şekilde chatgptye danışmayın hocam. Çoğunlukla alakasız doğru olmayan bilgiler veriyor. Tür tespitlerinde zaten profesyonel makro çekimler gerekiyor sizin için böyle fotoğraflar çekmek neredeyse imkansız. Türü bakımı değiştirmediğinden türünü bilmenize de fazla gerek yok. Lasius sp şeklinde belirtebilirsiniz. 😊
Peki bunlar tohumla idare edermi yoksa 3 günde bi böcek şartmıBu hobide tür/cins tespitlerinde hiçbir şekilde chatgptye danışmayın hocam. Çoğunlukla alakasız doğru olmayan bilgiler veriyor. Tür tespitlerinde zaten profesyonel makro çekimler gerekiyor sizin için böyle fotoğraflar çekmek neredeyse imkansız. Türü bakımı değiştirmediğinden türünü bilmenize de fazla gerek yok. Lasius sp şeklinde belirtebilirsiniz. Aşağıya bakım rehberini ekliyorum inceleyebilirsiniz. 😊
Lasius Niger Bakım Rehberi
Lasius Niger Subfamily: Formicinae Tribe: Lasiini Bölge : Avrasya'da İskoçya ve güney Fennoscandia'dan güneye Fas, Cezayir ve açık deniz Atlantik Adalarına, doğuya Lübnan, Afganistan ve Himalaya platosundan orta Çin ve Formosa'ya, daha sonra kuzeyden kuzey Rusya'ya, güney Yakutsk ve...karincaciftligim.com
Hayır tohum tüketmiyorlar maalesef, böcek harici bir şey ile beslememelisiniz. Enerji için ballı su, şekerli su veya reçel gibi gibi pek çok şey verebilirsiniz şeker içerikli besinleri çok severler. Başta nanitikler protein takviyesi anlamında sizi zorlayabilir ama koloni büyüdükçe işiniz kolaylaşır. 😊Peki bunlar tohumla idare edermi yoksa 3 günde bi böcek şartmı
Elimde un kurdu vs yok sinek avlamaya çalışayım o zaman şimdiden 😅Hayır tohum tüketmiyorlar maalesef, böcek harici bir şey ile beslememelisiniz. Enerji için ballı su, şekerli su veya reçel gibi gibi pek çok şey verebilirsiniz şeker içerikli besinleri çok severler. Başta nanitikler protein takviyesi anlamında sizi zorlayabilir ama koloni büyüdükçe işiniz kolaylaşır. 😊
Şimdiden gerek yok bence. 😁 Nerden baksanız işçilerin çıkmasına daha 4 hafta çok rahat var. O zamana kadar un kurdunu çoktan almış olursunuz. 😊Elimde un kurdu vs yok sinek avlamaya çalışayım o zaman şimdiden 😅
nerden bulabilirim peki önereceğiniz bi yer varmıŞimdiden gerek yok bence. 😁 Nerden baksanız işçilerin çıkmasına daha 4 hafta çok rahat var. O zamana kadar un kurdunu çoktan almış olursunuz. 😊
Adana canlı yem, Antalya çekirge, Ankara canlı yem gibi sitelerde bulabilirsiniz, hepsi güvenilirdir.nerden bulabilirim peki önereceğiniz bi yer varmı
ya sana çok soru sordum kusura bakma bu karınca sürekli suyun olduğuAdana canlı yem, Antalya çekirge, Ankara canlı yem gibi sitelerde bulabilirsiniz, hepsi güvenilirdir.
Ne kusuru hocam forum bunun için var, istediğiniz kadar soru sorabilirsiniz. Nemli pamukta durmalarının sebebi nem almak için ya da su içmek içindir. Kuru pamukta duruyorlarsa yuvalarına alışmaya çalışıyorlardır. İki durumda da endişe edecek bir şey yok. 😊ya sana çok soru sordum kusura bakma bu karınca sürekli suyun olduğu
pamuk üstünde duruyo acaba bi sıkıntımı var
şırınga küçük olduğu için bide pamuk yoktu makyaj şeyi koydum oda su kaçırıyo o yüzden sadece pamuk nemli yani nem az olduğu için yapıyo olabilir demekki bide antenlerini falanda oynatmıyo bende bişeymi var acaba dedimNe kusuru hocam forum bunun için var, istediğiniz kadar soru sorabilirsiniz. Nemli pamukta durmalarının sebebi nem almak için ya da su içmek içindir. Kuru pamukta duruyorlarsa yuvalarına alışmaya çalışıyorlardır. İki durumda da endişe edecek bir şey yok. 😊
Aslında suya ulaşabilse dahi böyle davranışlar yapabiliyorlar, eğer su içebiliyorsa endişe etmeye gerek yok. Siz doğru kurulumu yapana kadar idare edecektir.şırınga küçük olduğu için bide pamuk yoktu makyaj şeyi koydum oda su kaçırıyo o yüzden sadece pamuk nemli yani nem az olduğu için yapıyo olabilir demekki
yarın yada en geç cumartesi test tüpü alıcam zaten hareket etmemesi endişelendirdi bide abdomeni öne çekip kafasıyla bişeyler yapıyo top gibi oluyo ilk karınca olunca bişey olmasından korktumAslında suya ulaşabilse dahi böyle davranışlar yapabiliyorlar, eğer su içebiliyorsa endişe etmeye gerek yok. Siz doğru kurulumu yapana kadar idare edecektir.
Abdomenini temizlemek için veya yumurtlamak için öyle yaparlar genelde. 😊yarın yada en geç cumartesi test tüpü alıcam zaten hareket etmemesi endişelendirdi bide abdomeni öne çekip kafasıyla bişeyler yapıyo top gibi oluyo ilk karınca olunca bişey olmasından korktum![]()