Türü nedir acaba?

berke_03

Yumurta
Üye
1000202548.jpg
Geçici olarak şırıngaya koydum fakat türünü bulamadım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Teşekkür ederim chat gpt componotus demişti garip geldi lasius olduğunu öğrendiğim güzel oldu 😁

Malesef telefondan bu kadar net oluyo
Bu hobide tür/cins tespitlerinde hiçbir şekilde chatgptye danışmayın hocam. Çoğunlukla alakasız doğru olmayan bilgiler veriyor. Tür tespitlerinde zaten profesyonel makro çekimler gerekiyor sizin için böyle fotoğraflar çekmek neredeyse imkansız. Türü bakımı değiştirmediğinden türünü bilmenize de fazla gerek yok. Lasius sp şeklinde belirtebilirsiniz. Aşağıya bakım rehberini ekliyorum inceleyebilirsiniz. 😊

berke_03

Yumurta
Üye
Bu hobide tür/cins tespitlerinde hiçbir şekilde chatgptye danışmayın hocam. Çoğunlukla alakasız doğru olmayan bilgiler veriyor. Tür tespitlerinde zaten profesyonel makro çekimler gerekiyor sizin için böyle fotoğraflar çekmek neredeyse imkansız. Türü bakımı değiştirmediğinden türünü bilmenize de fazla gerek yok. Lasius sp şeklinde belirtebilirsiniz. 😊
Teşekkür ederimm 😊

Bu hobide tür/cins tespitlerinde hiçbir şekilde chatgptye danışmayın hocam. Çoğunlukla alakasız doğru olmayan bilgiler veriyor. Tür tespitlerinde zaten profesyonel makro çekimler gerekiyor sizin için böyle fotoğraflar çekmek neredeyse imkansız. Türü bakımı değiştirmediğinden türünü bilmenize de fazla gerek yok. Lasius sp şeklinde belirtebilirsiniz. Aşağıya bakım rehberini ekliyorum inceleyebilirsiniz. 😊
Peki bunlar tohumla idare edermi yoksa 3 günde bi böcek şartmı

Son düzenleme:

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Peki bunlar tohumla idare edermi yoksa 3 günde bi böcek şartmı
Hayır tohum tüketmiyorlar maalesef, böcek harici bir şey ile beslememelisiniz. Enerji için ballı su, şekerli su veya reçel gibi gibi pek çok şey verebilirsiniz şeker içerikli besinleri çok severler. Başta nanitikler protein takviyesi anlamında sizi zorlayabilir ama koloni büyüdükçe işiniz kolaylaşır. 😊

berke_03

Yumurta
Üye
Hayır tohum tüketmiyorlar maalesef, böcek harici bir şey ile beslememelisiniz. Enerji için ballı su, şekerli su veya reçel gibi gibi pek çok şey verebilirsiniz şeker içerikli besinleri çok severler. Başta nanitikler protein takviyesi anlamında sizi zorlayabilir ama koloni büyüdükçe işiniz kolaylaşır. 😊
Elimde un kurdu vs yok sinek avlamaya çalışayım o zaman şimdiden 😅

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
ya sana çok soru sordum kusura bakma bu karınca sürekli suyun olduğu
pamuk üstünde duruyo acaba bi sıkıntımı var
Ne kusuru hocam forum bunun için var, istediğiniz kadar soru sorabilirsiniz. Nemli pamukta durmalarının sebebi nem almak için ya da su içmek içindir. Kuru pamukta duruyorlarsa yuvalarına alışmaya çalışıyorlardır. İki durumda da endişe edecek bir şey yok. 😊

berke_03

Yumurta
Üye
Ne kusuru hocam forum bunun için var, istediğiniz kadar soru sorabilirsiniz. Nemli pamukta durmalarının sebebi nem almak için ya da su içmek içindir. Kuru pamukta duruyorlarsa yuvalarına alışmaya çalışıyorlardır. İki durumda da endişe edecek bir şey yok. 😊
şırınga küçük olduğu için bide pamuk yoktu makyaj şeyi koydum oda su kaçırıyo o yüzden sadece pamuk nemli yani nem az olduğu için yapıyo olabilir demekki bide antenlerini falanda oynatmıyo bende bişeymi var acaba dedim

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
şırınga küçük olduğu için bide pamuk yoktu makyaj şeyi koydum oda su kaçırıyo o yüzden sadece pamuk nemli yani nem az olduğu için yapıyo olabilir demekki
Aslında suya ulaşabilse dahi böyle davranışlar yapabiliyorlar, eğer su içebiliyorsa endişe etmeye gerek yok. Siz doğru kurulumu yapana kadar idare edecektir.

berke_03

Yumurta
Üye
Aslında suya ulaşabilse dahi böyle davranışlar yapabiliyorlar, eğer su içebiliyorsa endişe etmeye gerek yok. Siz doğru kurulumu yapana kadar idare edecektir.
yarın yada en geç cumartesi test tüpü alıcam zaten hareket etmemesi endişelendirdi bide abdomeni öne çekip kafasıyla bişeyler yapıyo top gibi oluyo ilk karınca olunca bişey olmasından korktum :)

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
yarın yada en geç cumartesi test tüpü alıcam zaten hareket etmemesi endişelendirdi bide abdomeni öne çekip kafasıyla bişeyler yapıyo top gibi oluyo ilk karınca olunca bişey olmasından korktum :)
Abdomenini temizlemek için veya yumurtlamak için öyle yaparlar genelde. 😊