Anladım teşekkür ederimmmParazitik türler tek başına yumurtalarina bakamaz, bir koloniye girer ve kendi yumurtalarina baktırır. Daha detayı türden ture değişiyor diye biliyorum.
Bakım olarak ta devamlı doğasa içine sızdığı cinsden işçi ve pupa takviyesi yapilarak bakılanlar var diye biliyorum
Kraliçeyi bizzat kendim yakından gördüm, o kadar baktım kendi elimde İnternette araştırma yaptım ve bi kaç arkadaşımada sordum bana, LASİUS UMBRATUS olduğunu söylediler bende kesin karara vardım. Hala ısrar etmeye devam edenler oldu ben kendi gözümle gördüm zaten Lasius umbratus olduğuna çoktan karar vermiştim, ama yinede nolur nolmaz diye sorgulatayım dedim. İyi akşamlar.O senin karar vermenle olan bir şey değil arkadaş, ben de kalkıp armudun elma olduğuna karar verdim desem o armut elmaya dönüşmüyor değil mi? Burada yıllarını hobiye vermiş tecrübeli insanlar türünü belirlemek için daha iyi fotoğraf gerekiyor diyorsa şu anki fotoğraflarla tür net olarak belirlenemiyordur. Burada cins, tür konusu açan herkesin senin kadar eli kolu var ve Google'da görsellere girebiliyor. Sandığın kadar basit olsaydı forumda konu açmakla uğraşmak yerine insanlar Google görsellere girip neyin ne olduğuna bakabilirdi. Açtığın konuda tahmin yaptığın Crematogaster cinsi, daha attığın canlıyla aynı alt familyadan bile değil. Sana cevap veren arkadaş belki binlerce Crematogaster, binlerce Lasius kraliçesi tespiti yapmıştır. Aradaki farkı idrak edip saygı duyman lazım. Yapabileceğin 2 şey var:
1- Yapılan yorumları dikkate almayacaksan ve kendi bildiğini sandığın yanlışı söyleyeceksen tür sorgulama konusu açmayacaksın, çünkü hiçbir anlamı yok
ya da
2- Burada sana yardımcı olmaya çalışan tecrübeli kişilere saygı duyacaksın ve dediklerini dinleyeceksin. Bunu söylenen şeyler sorgulanamaz anlamında söylemiyorum, ama görsellerin yeterli olmadığı söyleniyorsa orada bir şeyleri ısrar etmek çok yersiz.
Kraliçeyi bizzat kendim yakından gördüm, o kadar baktım kendi elimde İnternette araştırma yaptım ve bi kaç arkadaşımada sordum bana, LASİUS UMBRATUS olduğunu söylediler bende kesin karara vardım. Hala ısrar etmeye devam edenler oldu ben kendi gözümle gördüm zaten Lasius umbratus olduğuna çoktan karar vermiştim, ama yinede nolur nolmaz diye sorgulatayım dedim. İyi akşamlar.
Dostum moderatörler haklı hâlâ uzatıyorsun.Kraliçeyi bizzat kendim yakından gördüm, o kadar baktım kendi elimde İnternette araştırma yaptım ve bi kaç arkadaşımada sordum bana, LASİUS UMBRATUS olduğunu söylediler bende kesin karara vardım. Hala ısrar etmeye devam edenler oldu ben kendi gözümle gördüm zaten Lasius umbratus olduğuna çoktan karar vermiştim, ama yinede nolur nolmaz diye sorgulatayım dedim. İyi akşamlar.
Ve arkadaşların mirmekelog mu? Bu kadar kesin cevap verdiler. Tamam o zaman babama messor göstereyim, camponotus desin,sağ da sol da camponotus diyeyim. Yaptığınız şey tam olarak bu.Kraliçeyi bizzat kendim yakından gördüm, o kadar baktım kendi elimde İnternette araştırma yaptım ve bi kaç arkadaşımada sordum bana, LASİUS UMBRATUS olduğunu söylediler bende kesin karara vardım. Hala ısrar etmeye devam edenler oldu ben kendi gözümle gördüm zaten Lasius umbratus olduğuna çoktan karar vermiştim, ama yinede nolur nolmaz diye sorgulatayım dedim. İyi akşamlar.