Türü ne? Ve yaşar mı?

kraliçeefendisi

Yumurta
Üye
IMG_7901.jpegArkadaşlar bunun cinsi ne acaba? Bir de çok agresifti, tüpe girmedi ve yanlışıkla ezdim ama hala aynı şekilde hareket ediyor. yaşar mı acaba? Bir de bu kadar ufak tüpte baksam ne olur?

Ekli dosyalar

• IMG_7902.jpeg
    IMG_7902.jpeg
    27.7 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_7903.jpeg
    IMG_7903.jpeg
    29.9 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_7904.jpeg
    IMG_7904.jpeg
    34.1 KB · Görüntüleme: 35
Moderatör tarafında düzenlendi:

Dkdklse

Pupa
Üye
Lasius sp. Sanırım. Abdomen ve antenlerine zarar gelmediği sürece idare edebilirler. Sorun bacaklarında mı neresi sıkıştı? Tüp yeterli sıkıntı yaşamazsın fakat su.

Yağız13

Yumurta
Üye
Lasius sp. Sanırım. Abdomen ve antenlerine zarar gelmediği sürece idare edebilirler. Sorun bacaklarında mı neresi sıkıştı? Tüp yeterli sıkıntı yaşamazsın fakat su.
Evet, bu bir Lasius ama daha uçuşunu ve çiftleşmesini yapmamış, vücudundan belli oluyor. Ama yasal olmayan hayvanları böyle bir tüpün içine hapsetmek hoş değil. Hayvanı sal, doğada çiftleşsin ve uçuşunu yapsın. Zaten yaşayacağı ömür 3-4 ay, hatta daha bile az hocam. O yüzden salmanızı öneririm.

Moderatör tarafında düzenlendi:

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 79801Arkadaşlar bunun cinsi ne acaba? Bir de çok agresifti, tüpe girmedi ve yanlışıkla ezdim ama hala aynı şekilde hareket ediyor. yaşar mı acaba? Bir de bu kadar ufak tüpte baksam ne olur?
Lasius sp. kraliçesi. Abdomen hasarı var, kesin yaşar veya kesin ölür diyemem. Test tüpü kurulumu yapıp bakabilirsiniz. Eğer test tüpü kurulumunun nasıl yapıldığını bilmiyorsanız karınca çiftliğim kanalında var.

Son düzenleme:

SasuKe1

Phragmotic
Üye
Evet bu bir laisus ama daha uçuşunu ve çifleşmesini yapmamis vucudundan belli oluyo ama yasal olmayan hayvanlari boyle bir tupun icine hapsetmek hos degil hayvani sal dogada ciftlessin ve ucusunu yapsin zaten yasayacagi omur 3 4 ay hatta daha bile az hocam oyuzden salmanizi oneririm
Cins hariç doğru bir bilgi göremedim. Kanatlarını dökmüş yani aşırı yüksek ihtimalle uçuşunu çoktan yapmış. Ayrıca vücudunun neresine bakarak anladınız acaba uçuş yapmadığını? Ayrıca kraliçelerin ömrü ortalama 15 yıl gibi bir süre. Bu bilgileri nereden öğrendiğinizi çok merak ettim gerçekten.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Evet, bu bir Lasius ama daha uçuşunu ve çiftleşmesini yapmamış, vücudundan belli oluyor. Ama yasal olmayan hayvanları böyle bir tüpün içine hapsetmek hoş değil. Hayvanı sal, doğada çiftleşsin ve uçuşunu yapsın. Zaten yaşayacağı ömür 3-4 ay, hatta daha bile az hocam. O yüzden salmanızı öneririm.
Çok derin bilgilere sahipsiniz, böylesine engin bilgi hazinesini buralar da heba etmeyiniz efenim. Size çok ihtiyaç duyacak yabancı forumların yardımına yetişin.
Screenshot_20260616-120710~2.jpg

kraliçeefendisi

Yumurta
Üye
Öncelikle şunu söylemek isterim ben bunu evde yakaladım bunu yakalamadn çnce bahcede akşam ışıklı alanda otururken çok kanatlı karınca geldi hepsi kanatlıydı ve bukadar büyük değildi
Ayrıca karıncanın yasal olmayan cinsi varmı bilmiyorum birde ezdiğim kısım sabah olunca düzelmişe benziyor önceki fotolardaki hafif düz gibi olan yer test tüpüne girmeden önce çok hızlı hareket ediyordu şimdi nerdeyse yapışmıştı boş tüpe çok sıkı bir şekilde tutunuyordu maalesef baya sarsmak zorunda kaldım şuan hazırladığım tüpün içinde su bölümünde çok az bir hava var ondan birşey olurmu

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    77.1 KB · Görüntüleme: 15

İlyas16

Larva
Üye
Öncelikle şunu söylemek isterim ben bunu evde yakaladım bunu yakalamadn çnce bahcede akşam ışıklı alanda otururken çok kanatlı karınca geldi hepsi kanatlıydı ve bukadar büyük değildi
Ayrıca karıncanın yasal olmayan cinsi varmı bilmiyorum birde ezdiğim kısım sabah olunca düzelmişe benziyor önceki fotolardaki hafif düz gibi olan yer test tüpüne girmeden önce çok hızlı hareket ediyordu şimdi nerdeyse yapışmıştı boş tüpe çok sıkı bir şekilde tutunuyordu maalesef baya sarsmak zorunda kaldım şuan hazırladığım tüpün içinde su bölümünde çok az bir hava var ondan birşey olurmu
Normal bir durum, benim Messor kolonimin kraliçesi de genelde böyle duruyor. "Yumurtlamasına engel oluyor" diye düşünmeyin; bayağı bol larva ve yumurta var kolonimde. Neden böyle durduklarını bilmiyorum.

kraliçeefendisi

Yumurta
Üye
Birde tes tüpüm plastik ama bir sıkıntı çıkarmı. Nekadar günde değiştirmem lazım, pamuğunda parçaları heryere dağıldı nerdeyse karınca takıştı hatta

İlyas16

Larva
Üye
Birde tes tüpüm plastik ama bir sıkıntı çıkarmı. Nekadar günde değiştirmem lazım, pamuğunda parçaları heryere dağıldı nerdeyse karınca takıştı hatta
Pamuğu kendisi mi dağıttı? Bu sorun yaratmaz fakat plastik olması yaratabilir; bir yerden su sızıntısı olabilir. Eğer "olmaz" diyorsanız hiçbir şey olmaz, gayet normal her şey. Su sızıntısından şüphe duyuyorsanız olabildiğince erken bir şekilde cam tüpe alabilirsiniz.

kraliçeefendisi

Yumurta
Üye
Pamuğu kendisi mi dağıttı? Bu sorun yaratmaz fakat plastik olması yaratabilir; bir yerden su sızıntısı olabilir. Eğer "olmaz" diyorsanız hiçbir şey olmaz, gayet normal her şey. Su sızıntısından şüphe duyuyorsanız olabildiğince erken bir şekilde cam tüpe alabilirsiniz.
pamuğu biraz ben iktirirken etrafa saçakları dağıldı gibi geldi ama su içmeye çalışırken kameradan yakınlaştırıp baktım tek bir teline takıldı ağzı kapağı çatlak olan bir tüpüm var ona koymadım bunun bir çatlağı yok gibi ama hava kabarcıkları çok ve hava boşluğu var bi büyük

İlyas16

Larva
Üye
pamuğu biraz ben iktirirken etrafa saçakları dağıldı gibi geldi ama su içmeye çalışırken kameradan yakınlaştırıp baktım tek bir teline takıldı ağzı kapağı çatlak olan bir tüpüm var ona koymadım bunun bir çatlağı yok gibi ama hava kabarcıkları çok ve hava boşluğu var bi büyük
Hava kabarcığı olması bir sorun çıkarmaz ama dediğinizi tam anlayamadım. Kraliçe pamuğa mı yapıştı yani?

İlyas16

Larva
Üye
ya çıkıyoda zorlaya zorlaya çıkıyo yani ağzı takılıyo elleriyle fln elliyle geriye doğru çekmeye çalışıyo kendini
Görüntü atabilir misiniz? Kraliçeler biraz yavaş hareket ederler; bulunduğu alanın güvenli olduğunu düşünüyorsa yavaş ve ağır hareket ederler. Test tüpü kurulumunda bir yanlışlık göremedim. Elinizde başka bir tüp varsa kurulumu aynen yapın, oraya transfer edin. Sorun devam ederse yapılacak çok şey yok.

Egolast

Yumurta
Üye
Bendeki kraliçenin anteninden biri bulduğumdan beri yok. Sadece yönünü bulmakta zorlanıyor ama sıkıntı olmuyor.