Türü/Cinsi nedir?

MemoG

Yumurta
Üye
Ormanda bulduğum Kozayı kelebek/güve sanarak eve aldım ve tatilden döndüğümde içinden örümcek çıktığını öğrendim. Beslemek istiyorum, bu konuda yönerge, video/rehber önerisi verirseniz sevinirim.

Ayrıca kabında örümceğe benzeyen küçük kırmızı bir böcek de vardı, bunun bir anlamı var mı?

Ekli dosyalar

• IMG_3912.jpeg
    IMG_3912.jpeg
    24.8 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_3911.jpeg
    IMG_3911.jpeg
    20.7 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_3910.jpeg
    IMG_3910.jpeg
    26.1 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:

brahimi44

Pupa
Üye
Hocam bu muhtemelen bi Theridiidae familyasından. Bu türü beslemenmesi zor oluyor. Mikro un kurdu ve meyve sineği ile beslemek gerekiyor coğu zaman ve kapalı hava sirkülasyonu az olan nem ayarı doğru olmayan bölgelerde hızlıca ölebiliyor. Bunun yerine jumping spider yada farklı tarantula çeşitleri almanızı öneririm eğer örümcek beslemek istiyorsanız.

sedatettin

Media
Üye
Ormanda bulduğum Kozayı kelebek/güve sanarak eve aldım ve tatilden döndüğümde içinden örümcek çıktığını öğrendim. Beslemek istiyorum, bu konuda yönerge, video/rehber önerisi verirseniz sevinirim.

Ayrıca kabında örümceğe benzeyen küçük kırmızı bir böcek de vardı, bunun bir anlamı var mı?
Mite olabilir kırmızı böcek

Hayvan kaç cm?

Son düzenleme:

MemoG

Yumurta
Üye
Un kurdum var ve meyve sineği yetiştirme planı yapıyorum. Torfum böyle bir durum aklıma gelmediği için yok, ama evde Hindistan cevizi kabuğu var. Çok güzel bir tür ama besleyemem ölür diyorsanız salacağım.

Mite olabilir kırmızı böcek

Hayvan kaç cm?

Mite’ı ölüdürüp önlem almam gerekir mi?
3.5 cm derim ama eve gelince ölçüp kesin cevap veririm.

brahimi44

Pupa
Üye
Un kurdum var ve meyve sineği yetiştirme planı yapıyorum. Torfum böyle bir durum aklıma gelmediği için yok, ama evde Hindistan cevizi kabuğu var. Çok güzel bir tür ama besleyemem ölür diyorsanız salacağım.

Ya hassas tür hocam nazlılar hızlı ölebiliyolar nem dengesizliğinden hava sirkülasyonu vb. yine denemek size kalmış ama

Ya hassas tür hocam nazlılar hızlı ölebiliyolar nem dengesizliğinden hava sirkülasyonu vb. yine denemek size kalmış ama
Meyve sineği takviyesi verebilirseniz iyi olur en önemlisi yaşam alanını doğru kurmak.

sedatettin

Media
Üye

Mite öldürün veya çıkarın kaptan, hayvan bence yeterince büyük, orta boy un kurtlarını bile vermeyi deneyebilirsiniz, bende bundan daha küçük bir steodam var, bir sıkıntı olmadan yaşıyor büyük kurtları bile yiyor