Yaklaşık olarak 3 ay önce buldum ve şu an 5 işçisi ve yumurtaları var. 3-4 günde bir bakıyorum, her bakmamda yeni bir işçi görüyorum. Çok hızlı çoğalıyor. Ne yapmam gerek, nasıl beslemeliyim?
Canlı yem olmadan özellikle camponotus gibi bir cinse kesinlikle bakamazsınız. Çünkü bu cins sadece şekerli su ve böcekler ile beslenir. Yani tohum yemezler, yumurta sarısıdır salamdır sosistir zaten verilmemeli. Özetle canlı yem almamanız durumunda maalesef koloninizin devamı gelmeyecektir. Boyut farkı aynı türlerde bile gözlemlenen bir olay, endişe edecek bir durumu yok.hocam canlı yemem beslemem mümkün değil kedi maması versem olur mu ayrıca başka bir Camponotus kraliçem var ona göre çok küçük normal mi
anladım teşekkür ederimCanlı yem olmadan özellikle camponotus gibi bir cinse kesinlikle bakamazsınız. Çünkü bu cins sadece şekerli su ve böcekler ile beslenir. Yani tohum yemezler, yumurta sarısıdır salamdır sosistir zaten verilmemeli. Özetle canlı yem almamanız durumunda maalesef koloninizin devamı gelmeyecektir.
Cataglyphis cinsi bir kraliçe.anladım teşekkür ederim
hocam bu gün buldum tür cins nedir
canlı yem gerekiyor muCataglyphis cinsi bir kraliçe.
Elbette, canlı yem olmadan bu hobiyi sürdürülebilir bir şekilde yapmanız neredeyse imkansıza yakın.canlı yem gerekiyor mu