Türlerini söylemek mümkün mu bilmiyorum ama ben söyleyemem. Bu arada fotoğraflar çok güzel ne ile çektiniz.Ekli dosyayı görüntüle 70497Ekli dosyayı görüntüle 70498Ekli dosyayı görüntüle 70499
Bu, ilk iki işçisi dün çıkan, 23 Ağustos bulunma tarihli kraliçe karınca. Yer: Adana, Sarıçam.
Ekli dosyayı görüntüle 70500Ekli dosyayı görüntüle 70501Ekli dosyayı görüntüle 70502
Bu diğeri de bugün tarihli bulunan kraliçe karıncam. Adana, Sarıçam bulunma yeri. Bilgili olan hocamlar, türlerini ve mümkünse alt türlerini söyler mi lütfen?
Türlerini söylemek mümkün mu bilmiyorum ama ben söyleyemem. Bu arada fotoğraflar çok güzel ne ile çektiniz.Ekli dosyayı görüntüle 70497Ekli dosyayı görüntüle 70498Ekli dosyayı görüntüle 70499
Bu, ilk iki işçisi dün çıkan, 23 Ağustos bulunma tarihli kraliçe karınca. Yer: Adana, Sarıçam.
Ekli dosyayı görüntüle 70500Ekli dosyayı görüntüle 70501Ekli dosyayı görüntüle 70502
Bu diğeri de bugün tarihli bulunan kraliçe karıncam. Adana, Sarıçam bulunma yeri. Bilgili olan hocamlar, türlerini ve mümkünse alt türlerini söyler mi lütfen?
Çok teşekkür ederim. Telefon S23 ayrıca Apexel makro lens takılıydı telefon yakınlaştırması da 2.0 daydıİlki Camponotus Diğeri messor sp.
Türlerini söylemek mümkün mu bilmiyorum ama ben söyleyemem. Bu arada fotoğraflar çok güzel ne ile çektiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim. Şimdi baktım da ilk kraliçeyi bulduğumda bir kaç kişi camponotus Festai olabileceğini söylemişti sizce o olabilir mi peki?İlki camponotus myrmentoma sp. kolonisi.
İkincisi Messor sp. kraliçesi.
Evet şimdi kontrol ettim daha önce ilk bulduğumda da paylaşmışım ama bu kadar iyi görüntü olmadığı için o zaman Festai olup olmadığı tam net değildi. Çok teşekkür ederim kesinleştirdiğiniz içinİlk kraliçe Camponotus festai türü. Görseldeki Camponotus, Myrmentoma alt cinsinden değil, Tanaemyrmex alt cinsinden.