Türleri Nedir?

yücehayvanat

Media
Üye
Ben daha çok cinsleri de açıklayarak yazdım sizinki dahah anlaşılır
3. fotoğraftaki prens değil, ayrıca cinslerin altına tür değilde altcins, grup veya Komplex yazmanız daha mantıklı olur çünkü kendini çok ele vermeyen türler dışında makro düzeyde inceleme gerekli. Ayrıca ilk kraliçenin de cinsi tartışılır

1, 3 ve 4. kraliçeler Lasius sp. 2. kraliçe Formica sp.
İlk kraliçenin scutellumu lasiuslara göre daha parçalı bence, formica veya camponotusa daha fazla uyuyor

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
1, 2 ve 3. kraliçeler formica sp. 4. kraliçe lasius sp. Biraz inceleyincenfikrimi değiştirdim sağ olun <3.

yücehayvanat

Media
Üye
Parazitik değiller değil mi?
Hayır serviformica altcinsindeki gruplara mensup türler parazitzm veya yağma davranışları göstermezler, sizdeki kraliçelerin gruplarını bulabiliriz eğer ne kadar kıllı olduklarını söyleyebilirseniz
1, 2 ve 3. kraliçeler formica sp. 4. kraliçe lasius sp. Biraz inceleyincenfikrimi değiştirdim sağ olun <3.
3. kraliçede de aynı scutellum durumu mevcut, bu kraliçe bence %100 lasius ve parazit bir türe ait

xrcSTAR

Yumurta
Üye
Hayır serviformica altcinsindeki gruplara mensup türler parazitzm veya yağma davranışları göstermezler, sizdeki kraliçelerin gruplarını bulabiliriz eğer ne kadar kıllı olduklarını söyleyebilirseniz

3. kraliçede de aynı scutellum durumu mevcut, bu kraliçe bence %100 lasius ve parazit bir türe ait
1,2 ve 3 abdomeni çok kıllı. Dördüncünün abdomeni kılsız.

yücehayvanat

Media
Üye
1,2 ve 3 abdomeni çok kıllı. Dördüncünün abdomeni kılsız.
Sadece gaster kıllanması değil genel vücut kıllanması, baktınız eğer çok kıllı genel olarak kraliçenin vücudu o zaman cinerea gruptandır tabii bu sadece ilk 2 kraliçe için geçerli diğerleri bence formica kraliçeleri değil