Türleri Nedir?

Çözüm

Poosedion

Nanitik
Üye
Çözüm

antor

Yumurta
Üye
1- Cataglyphis bicolor grup kraliçesi.
2- Cataglyphis albicans kraliçesi.
3- Cataglyphis bicolor grup kraliçesi.
4- Cataglyphis bicolor grup kraliçesi.
5- Tetramorium caespitum grup kraliçesi.
6- Lasius niger grup kraliçesi.
Hocam bu cataglyphislere bakmak için en minimal bakım rehberi nedir? Yani ampul veya herhangi bir ısıtıcı kaynak kullanmadan ortalama 27 derece oda sıcaklığında koloni devam edebilir mi?

Poosedion

Nanitik
Üye
Bu iki rehber size yardımcı olacaktır. Cataglyphis türleri yüksek gereksinim isterler, oda sıcaklığı düşük kalacaktır.

antor

Yumurta
Üye
Bu iki rehber size yardımcı olacaktır. Cataglyphis türleri yüksek gereksinim isterler, oda sıcaklığı düşük kalacaktır.
9 tane felan kraliçe buldum. Hepsine ayrı ayrı sistem kurmak yorar. Salsam mı?

antor

Yumurta
Üye
1- Cataglyphis bicolor grup kraliçesi.
2- Cataglyphis albicans kraliçesi.
3- Cataglyphis bicolor grup kraliçesi.
4- Cataglyphis bicolor grup kraliçesi.
5- Tetramorium caespitum grup kraliçesi.
6- Lasius niger grup kraliçesi.
Tetramorium ve Lasiusları multi yapsam olur mu? (2 ve 9 kraliçeli)

antor

Yumurta
Üye
Bu kraliçeleri ne zaman beslemeye başlamalıyım? Uzun yoldan geldiler. Baya stres oldular. Nolur nolmaz şekerli su takviyesi yapıyım mı?

Antcolony

Pupa
Üye
Bu kraliçeleri ne zaman beslemeye başlamalıyım? Uzun yoldan geldiler. Baya stres oldular. Nolur nolmaz şekerli su takviyesi yapıyım mı?
Cataların işçileri çıkmadan önce beslenmeye ihtiyaçları var. Un kurdu ve Şekerli su verebilirsiniz. Fakat tetramorium ve lasiusun işçileri çıkmadan önce beslenmeye ihtiyacı yok ama isterseniz çok az şekerli su verebilirsiniz.

Poosedion

Nanitik
Üye
Hiçbirini şu anda beslemeyin. Öncelikle yumurtlasınlar. Sonra yumurtalar larva olduğunda yalnızca Cataglyphislere protein verin.

antor

Yumurta
Üye
Hiçbirini şu anda beslemeyin. Öncelikle yumurtlasınlar. Sonra yumurtalar larva olduğunda yalnızca Cataglyphislere protein verin.
İnternette işçi eklemesinin başarı yüzdesini arttırdığına dair şeyler gördüm. İşci kraliçeyle aynı türmü olmalı? Albiciansın işcisini bulmakda zorlanabilirim.

Antcolony

Pupa
Üye
İnternette işçi eklemesinin başarı yüzdesini arttırdığına dair şeyler gördüm. İşci kraliçeyle aynı türmü olmalı? Albiciansın işcisini bulmakda zorlanabilirim.
Kraliçeyke işçi aynı tür olmalı.Kraliçeyi bulduğunuz alana bakın.Fakat Aynı tür olsalar bile kraliçe kabul etmeyebilir. Birde buna dair video izleyebilir ve ya konuyu araştırabilirsiniz.

antor

Yumurta
Üye
Kraliçeyke işçi aynı tür olmalı.Kraliçeyi bulduğunuz alana bakın.Fakat Aynı tür olsalar bile kraliçe kabul etmeyebilir. Birde buna dair video izleyebilir ve ya konuyu araştırabilirsiniz.
7-8 video izledim. "Aynı tür eklenmeli" gibi birşeye rastladığımı hatırlamıyorum.